ETÜ’DE TÜBİTAK ARDEB PROJE DESTEKLERİ SEMİNERİ

ETÜ’DE TÜBİTAK ARDEB PROJE DESTEKLERİ SEMİNERİ

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) ‘Tübitak Ardeb Proje Destekleri’ konulu bir konferans düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Sezai Ercişli’nin sunumu ile gerçekleşen programa, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kaymaz ve Prof. Dr. Bülent Çakmak, Genel Sekreter Prof. Dr. Bayram Şahin, Fakülte Dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.
Merkezi derslikler binası konferans salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Sezai Ercişli, TÜBİTAK tarafından sağlanan proje destekleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
Prof. Dr. Sezai Ercişli bilimsel proje çalışmalarında TÜBİTAK desteğini en yoğun kullanan bölgelerin İç Anadolu ve Marmara Bölgeleri olduğuna vurgu yaparak; bu desteklerin bölgemiz için önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ercişli, yapılacak bilimsel projelerle, inovatif değişim ve gelişim süreci doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışı pek çok kaynak aktarımının mümkün olduğunu vurguladı. Prof. Ercişli, TÜBİTAK ARDEB projelerinin sanılanın aksine sadece Fen veya Mühendislik alanlarında değil aynı zamanda Sosyal Bilimler ve Sağlık alanlarında da verilebileceğini belirtti
Program sonunda kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Ercişli’ye sunumundan dolayı teşekkür etti.