Eurovelo Koordinasyon Çalişmasi Başladı

Eurovelo Koordinasyon Çalişmasi Başladı

Her yıl milyonlarca insanın bisiklet ile seyahat ettiği ve Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Projesine (EuroVelo) Muğla’nın da dahil edilmesi amacı ile başlatılan çalışmalarda önemli bir mesafe alındı. Muğla Valiliği öncülüğünde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer’in başkanlığında yapılan toplantıya, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Kaymakamlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Valilik AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Birimi ve MUTSO AB, Dış Ticaret ve Raporlama Birimi temsilcileri ile EuroVelo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ve EuroVelo Yurt Dışı Koordinatörü Adnan Çangır katıldı.
Toplantıda, EuroVelo projesi kapsamında kurumların işbirliği içerisinde yapılabilecek proje konuları görüşülürken, bir sonraki adımın, projenin alt yapı çalışmaları için ön hazırlıkların yapılması istendi. ENVERÇEVKO EuroVelo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmeçi, yapılacak çalışmalar ile ilgili sunum yaparken, 2016 yılına kadar Muğla’nın bisiklet ağı oluşturularak Muğla’nın Avrupa Bisiklet ağı’na dahil edilmesi için dosya sunulması hedeflendi. Toplantıda ayrıca EuroVelo koordinasyon ofisi kurulması için de karar alındı.
EUROVELO NEDİR?
EuroVelo, Avrupa bisiklet yolu ağı, 12 ayrı uzun yol rotası ile Avrupa içinde bisiklet ile seyahat etme imkanı sağlayan bir projedir. Toplam 60 bin km’lik ağın 44 bin km’si tamamlanmıştır. EuroVelo projesi uzunluğu ve yapılma mantığı bakımından Trans-Kanada Bisiklet Yolu ve Birleşik Devletler Greenway yolu ile benzer özellikler taşımaktadır. Avrupa Bisikletçiler Federasyonu tarafından geliştirilen proje Avrupa Birliği’nden destek almak için çaba göstermektedir.