Evde Mahsur Kalan Yaşlı Adamı İtfaiye Kurtardı

Evde Mahsur Kalan Yaşlı Adamı İtfaiye Kurtardı

Konya’da rahatsızlanarak yere düşen ve yerinden kalmayınca komşularına seslenerek yardım isteyen 90 yaşındaki şahıs, itfaiye ekipleri tarafından mahsur kaldığı evinden kurtarıldı.
Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Babalık Mahallesi Çuhadar Sokak’taki bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, giriş kattaki oğlunun oturduğu dairenin üst katında yalnız yaşayan ve 3 erkek çocuk babası olduğu öğrenilen Cemal Kahveci (90), akşam saatlerinde düştüğü için hastaneye kaldırıldı. Hastaneden taburcu edildikten sonra evine dönen yaşlı adam, gece saatlerinde rahatsızlanarak yatağından kalkmak isteyince dengesini kaybedip tekrar yere düştü. Bu kez düştüğü yerden kalkamayan yaşlı adam, telefona uzanarak oğlu Orhan Kahveci’yi aradı. Ancak oğlunun telefonunun kapalı olması nedeniyle ulaşamayan Kahveci, defalarca bağırarak ve duvara vurarak sesini komşularına duyurmaya çalıştı. Gürültüyü duyan komşuları da yaşlı adamın oğluna ulaşmak istedi. Kapalı olan telefon sebebiyle komşuları kendi imkanlarıyla kapıyı açmaya çalışsa da başarılı olamadı. Kapı açma girişiminin sonuçsuz kalması üzerine site sakinleri, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, yaşlı adamın oğlu Orhan Kahveci’ye ulaştı. Polis ekiplerinin zarar gören kapı kilidini oğul Kahveci’nin getirdiği yedek anahtarla açma girişimi de sonuçsuz kalınca itfaiyeye haber verildi. İtfaiye ekiplerinin gelmesiyle polisler balkona uzatılan merdivenle eve girdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaşlı adam, polis ve site sakinlerinin yardımıyla ambulansa taşındı. Özel Konya Medicana Hastanesi’ne kaldırılan Cemal Kahveci, tedavi altına alındı.
Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen yaşlı adamın 3 çocuğundan birinin iş nedeniyle akşam şehir dışına çıktığı, diğerinin ise İstanbul’da yaşadığı öğrenildi.