Evinde Ölü Bulunan Öğretim Görevlisi İçin Tören

Evinde Ölü Bulunan Öğretim Görevlisi İçin Tören

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde evinde ölü bulunan öğretim görevlisi Meral Köktürk (46) için, üniversitede tören düzenlendi. Öğrencileri ve meslektaşları, Köktürk için gözyaşı döktü.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Giyim Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Meral Köktürk, önceki gün yakınları tarafından yalnız yaşadığı evinde banyoda ölü bulunmuştu. Banyoda düşüp başını yere vurarak yaşamını yitirdiği tahmin edilen Köktürk’ün cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Safranbolu’ya getirildi. Kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek olan Köktürk için 1998’den bu yana görev yaptığı Safranbolu Meslek Yüksekokulu önünde tören yapıldı. Törene Kaymakam Murat Bulacak, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı. Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Gürbüz, 14 Temmuz 1998’de göreve başlayan Meral Köktürk’ün üniversitenin, yüksekokulun gelişmesinde önemli katkıları olduğunu, onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Rektör Burhanettin Uysal ise, "Peygamber Efendimiz, ’Ölmüşlerinizi rahmetle anın’ diyor. Meral kardeşimiz, rahmetle anılmayı hak eden bir kardeşimizdi. Tüm dostların hafızasında dost canlısı, ülke yanlısı bir arkadaş olarak anılacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından dua edildi ve helallik alınan Köktürk’ün tabutuna öğrencileri ve mesai arkadaşları tarafından karanfil bırakıldı. Köktürk’ün cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere Zonguldak’a gönderildi.