Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

1- Temizliğe dış kapıdan başlayın

Dışardan geldiğimizde elimizi yıkamadan dokunduğumuz ilk alan dış kapı. Doğal olarak virüsün buradan yayılma olasılığı çok yüksek. Dış kapının en çok kullanılan alanını isterseniz çamaşır suyu ile isterseniz de sirke ve karbonatlı su ile temizleyip daha sonra dezenfektan ya da 70 - 80 derecelik kolonya ile silebilirsiniz.

2- Elektrik düğmeleri ve prizleri temizleyin

Evde en çok kullanılan alanların bir diğeri, elektrik düğmeleri ve prizler. Evdeki bütün kapı ve kapı kollarını temizleyip dezenfekte ettikten sonra priz ve elektrik düğmelerini de temizleyip güvenli bir şekilde dezenfekte etmeniz gerek. Yalnız dikkatli olun; nemli bir bez kullanın. Prizleri temizlerken şalterleri indirmek de bir çözüm. 

3- Mutfak ve banyo

Virüse karşı önlem alma konusunda mutfak ve banyo temizliği de önemli. Marketten yeni alınan yiyecek ve içeceklerin dış yüzeylerini sildikten sonra kaldırın. Mutfakta sürekli kullanılan alanları iyice dezenfekte edin. Yemeklere veya içeceklere bulaşmaması için önlemler alın. Banyo en çok kullanılan alan olduğu için her gün temiz tutup dezenfekte etmek çok önemli. 

4- Günün en az 8 saatini yatak odasında geçiriyoruz

Karantina döneminde nevresim takımlarını gün aşırı değiştirmekte fayda var.

5- Oturduğunuz yerlerin temizliği

Dışarıdan gelince kıyafetlerinizi değiştirmeden evde dolaşmayın. Dolaşıyorsanız da oturduğunuz alanları temizleyip dezenfekte edin. Unutmayın ki virüsler kumaş gibi malzemelerin üzerinde de belirli bir süre yaşayabiliyor.

6- Her gün evi süpürüp silin

Her gün evi süpürüp silmek de temizlik yapmak kadar önemli. Böylece evin içerisinde oluşan tozu engellemiş olacaksınız.

7- Evi havalandırın

Evinizi sürekli havalandırıp oksijen miktarını artırmak hem koronavirüse hem de diğer hastalıklara karşı korunma sağlar.

8- Kıyafetlerinizi bir kere giyin

Ülkemizde oluşan salgın bitene kadar dışarıda giydiğiniz kıyafetlerinizi eve gelince hemen çıkartın ve en yakın zamanda yıkayın. Yıkanıp kuruyan kıyafetleri bu sıralar ütülemeyi unutmayın.