Evleri başlarına yıkılmak üzereydi

Evleri başlarına yıkılmak üzereydi

Osmangazi Belediyesi, yeni dönemde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ‘belediyem benimle’ ile ilçedeki vatandaşların dertlerine derman oluyor. Proje kapsamında sahada görev alan 20 kişilik ekip, ilçe genelinde çalmadık kapı bırakmayarak, vatandaşların sıkıntılarını ve sorunlarını tespit ediyor ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a bildiriyor. Proje ekibinden, Kuştepe Mahallesi’nde yaşayan 5 kişilik Purkoğlu ailesinin çökme tehlikesi bulunan, oturulmayacak durumdaki bir evde yaşam mücadelesi verdiğini öğrenen Dündar, aileyi ziyaret etti. Aileye yardım eli uzatan Dündar, evin tadilatı için çalışmaları başlattı.
Belediyem benimle projesi ile Osmangazi’nin tamamını gezeceklerini ve vatandaşların sıkıntılarına son vereceklerini dile getiren Başkan Dündar, “Kurduğumuz ekip sayesinde Osmangazi’de girmedik ev bırakmıyoruz. Arkadaşlarımız son olarak Kuştepe Mahallesi’ne yaptıkları ziyarette ailemize ulaşarak şikayetlerini dinlemişler. Bizlerde ziyaret ederek yerinde bir inceleme yaptık. Çok zor şartlar altında yaşadıklarını gördük. Evin tadilatı için gerekli çalışmaları başlattık. Ailemiz, en kısa sürede yenilenen evlerinde mutlu ve huzurlu bir yaşam sürecekler” dedi.
Osmangazi Belediyesi’ne yardımları için teşekkür eden ev sahibi Sebahat Purkoğlu, “Evim rutubet alıyor ve nefes almakta güçlük çekiyoruz. Bu iki odalı evde 5 kişi yaşıyoruz. Her yağmurda çatıdan içeriye su akıyor. Haşereler iç içe yaşamak durumunda kalıyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, sıkıntılarımızı duyunca bizleri ziyaret etti. Evimizin yenilenmesi için tadilat çalışmaları başlattı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.