Evliya Çelebi’de 1 Yılda 3 Bin 535 Anjio Ve 275 Açık Kalp Ameliyatı

Evliya Çelebi’de 1 Yılda 3 Bin 535 Anjio Ve 275 Açık Kalp Ameliyatı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nün hastane içerisindeki yeni yerine taşındığı bildirildi.
Kamu Hastaneleri Bİrliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Türkiye genelinde ilk 20 hastane arasına girmeyi başaran DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji poliklinikleri için düzenlemeye gidildiğini ifade etti. Ekici, her
Gelişmeler karşısında kardiyoloji polikliniklerinin yetersiz kaldığını belirten Ekici, yeni yapılan binaya taşınan acil servisin bulunduğu bölümü, Kardiyoloji polikliniklerine tahsis ettiklerini dile getirdi.
Bölümü hekimlerin isteği ve hasta ihtiyaçlarına göre dizayn ettiklerini anlatan Mithat Ekici, "Kalp hastalıkları konusunda başarılı bir hastanemiz var. Hastanemizle, hocalarımızla, hekimlerimizle, sağlıkçılarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Nitelikli kalp ameliyatları konusunda ilk 20 hastane arasındayız. İnşallah bu kapasitemiz daha da gelişecek. Bu potansiyeli gören Bakanlığımız 2. Anjio için izin verdi ve biz de hemen kurduk. Yeni bölümlerinde poliklinikler, eko, ekg, holter, efor ve tee vs. aynı alanda hizmet veriyor. Hastalarımız tetkik ve tahliller için hastane içerisinde dolaşmak zorunda kalmıyor. 24 saat kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi hizmeti sunuyoruz. Bu önemli ve hayati bir hizmet" diye konuştu.
Kalp Hastalıkları ve Kalp Damar Cerrahisi konusunda 24 saat kesintisiz hizmet sunduklarını söyleyen Hastane Yöneticisi Doç Dr. Şahin Kabay, “Kalp ve damar cerrahisi konusunda yapılan ameliyat ve işlemlerimizin sayısı her gün artıyor. Konusunda uzman ve başarılı bir ekibe sahibiz. İnşallah önümüzdeki senelerde daha başarılı çalışmalara imza atacağız" şeklinde konuştu.
Kabay, "2014 yılında ortalamalara göre; 275 açık kalp ameliyatı, 3 bin 535 toplam anjio vaka sayısından 2 bin 904 normal koroner anjio, 20.000 eko, 800 stend, 43 kalıcı pace maker,49 ICD kalp pili,246 EPS,348 Elektro Fizyoloji uygulaması yapılan hastane başarıları ile adından 2015 yılında da söz ettireceğe benziyor. Ayrıca birimlerin ve hizmetlerin tek bir alanda toplanması, hastalar için büyük kolaylık sağladığı gibi, hasta memnuniyetini de artıracaktır" ifadelerini kullandı.(EFE)