Expo Troia 2015’e Hazırlanıyor

Expo Troia 2015’e Hazırlanıyor

ÇASİAD tarafından 2013 yılında ilki gerçekleştirilen Uluslararası EXPO TROİA fuarı Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olan 2015‘te Ziraat Odasıyla ortak yapılacak. EXPO TROİA 100. Yıl Tarım Fuarı olarak adlandırılacak olan fuar, 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında KİPA AVM’nin önünde bulunan Terzioğlu Vakfına ait 40 bin metrekarelik alanda Çanakkale’de ilk kez açık alan fuarı şeklinde yapılacak.
Çanakkale Ticaret Borsasında yapılan geniş katılımlı toplantıya ÇASİAD, Ziraat Odası, ÇTSO, ÇOMÜ ve Çanakkale Belediyesinden temsilciler katıldı. ÇASİAD tarafından 2013 yılında ilki gerçekleştirilen Uluslararası EXPO TROİA fuarı Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olan 2015 ‘te Ziraat Odasıyla ortak yapılacak. Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, “14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çanakkale Savaşlarının 100.yılında değişik illerdeki çiftçileri de şehre getirerek hep birlikte Dünya Çiftçiler Gününü de kutlayarak geniş katılımlı bir fuar organizasyonu düşünüyoruz. EXPO TROİA Tarım ve Gıda fuarını yapacağımız yer Kipanın hemen önünde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik arazide olacak. Bu alan için gerekli altyapı çalışmalarına bu ay içinde başlayacağız. Bu fuarın merkezde olması, ulaşılabilir olması daha fazla ilgiliyi çekecek ve katılım çok üst seviyede olacak. Fuar yapısı itibariyle açık bir alanda yapılacağı için, Çanakkale’de de bir panayır kültürü olması bize çok avantaj sağlayacak. Fuarın yapılacağı alan üniversitenin hemen yanı başında yer alıyor. Hatta bu fuar alanına üniversiteden bir üst geçit var sadece üniversiteden 20-25 bin ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz. Aynı şekilde Çanakkale’den ve ilçelerinden, çevre illerin Ziraat Odaları, SİAD’larının katılımıyla en az 60 bin kişinin katılacağı bir fuar hedeflemekteyiz" dedi.
ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu fuar için gerekli izinlerin alındığını, TOBB’a başvuruların yapıldığını ve 2015 yılında yapılacak EXPO TROİA fuarının Gıda ve Tarım konusunda ihtisas fuarı olacağını belirtti. Ayrıca bu fuarın Ziraat Odasıyla ortak yapılmasının Çanakkale’ye büyük katkı sağlayacağını söyleyen Akarsu, “Daha önce de çokça dile getirdiğim gibi EXPO TROİA tüm kurumlarının sahiplendiği bir fuar olmalı ve hep birlikte hareket edilerek bu organizasyon gerçekleştirilmeli. Bu yaklaşımımız karşılığını buldu ve bu seneki EXPO TORİA fuarını Çanakkale Ziraat Odası ve ÇASİADın birlikte yapacağı, ÇTSO, ÇTB, Üniversite, Belediye gibi kurumlarımızın da içinde olduğu bir ihtisas fuarı özelliği taşıyan fuar oldu. ÇASİAD olarak 22 federasyonun içinde barından TÜRKKONFED çatısı altında birleştik. Bu çatı altında yer alan siadlarda fuarımıza geniş bir katılım sağlayacaklar” dedi.