Eylemciler hastaneye kilit vurdu!

Eylemciler hastaneye kilit vurdu!

Eylem, gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu. Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’da bir grup hasta yakını, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi) doktor eksikliğinin bulunduğunu iddia ederek hastanenin poliklinik servisi önünde eylem gerçekleştirdi. Sabahın erken saatinde gerçekleştirilen eylemde eylem yapan grup poliklinik servisinin kapılarını kapatarak hiç kimseyi içeriye almayıp içeride bulunan kişileri de dışarıya çıkardı.

Mesai saatinin başlamasıyla poliklinik servisine gelen sağlık çalışanları poliklinik servisine girmek istedi. Sağlık çalışanlarının içeriye girmesi ile eylemci grup sağlık çalışanlarına eylem yaptıklarını o nedenle içeriye alamadıklarını söylediler. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri, eylemci grupla konuşarak, kapıların açılmasını ve eyleme son vermelerini istediklerini söyledi. Polisin söylemlerine karşılık eylemci grup hastane başhekiminin eylem yerine gelmesini istedi. Eylemci grup için bu defa olay yerine çevik kuvvet polis ekipleri sevk edildi.

Bir taraftan eylemci gruba müdahale etmek için çevik kuvvet polisleri hazırlık yaparken, eylemci grup ise, başhekime dertlerini anlatmak için eylemini aralıksız sürdürdü. Daha sonra olay yerine polis nezaretinde gelen Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Servet Kölgeler, eylemci grubun sorunlarını dinleyerek onlarla bir süre sohbet etti. Eylemci grup başhekimle konuştuktan sonra, olaysız bir şekilde dağılırken, hastane kapıları saat 9.45 gibi açıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.