Eylemlerin olduğu bölgeye takviye ekip

Eylemlerin olduğu bölgeye takviye ekip

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin geçtiğimiz Cumartesi günü Diyarbakır - Bingöl karayolunu trafiğe kapatma eylemleri bugün de devam etti. Bölgede karakol yapımları ve operasyonları bahane ederek başlatılan eylemde göstericiler bir çok yolda araç yaktı. Göstericiler, Fisovası bölgesinde karayolunda 6 ayrı noktada hendek kazdıkları için yol ulaşıma kapalı durumda. Diyarbakır’dan Bingöl’e ulaşım tamamen dururken, Lice ve Kulp ilçelerine ulaşım Hani ilçesi üzerinde sağlanıyor. Hani ilçesinde biriken araç konvoyu zırhı araçlar eşliğinde götürülüyor.

KAÇIRILAN İKİ İŞÇİ SERBEST BIRAKILDI

Fisovası’nda kamp kuran YDG-H üyeleri dün akşam saatlerinde kaçırılan 2 baz istasyonu çalışanını bugün öğle saatlerinde serbest bıraktı. Araçları göstericiler tarafından el konulan baz istasyonu çalışanları Fisovası’ndan yürüyerek, Duru Jandarma Karakol Komutanlığı’na geldi.

BÖLGEYE ÖZEL EKİP SEVK EDİLİYOR


Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı tarafından, 6 gündür devam eden olaylara müdahale için Ankara başta olmak üzere bölgenin birçok ilinden Diyarbakır’a özel ekip sevk edileceği belirtildi.