Eyüp Bartık, Sanayi Üretimini Değerlendirdi

Eyüp Bartık, Sanayi Üretimini Değerlendirdi

Temmuz ayı sanayi üretimi endeksini değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, sanayi üretimindeki artışın talebin devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
TÜİK’in tarafından açıklanan Temmuz ayı sanayi üretimi endeksi verilere göre; Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık yüzde 3,6 artış gösterirken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aylık yüzde 1,8 arttı.
Temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Temmuz ayında sanayi üretimi piyasaların beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Bu durum bize talebin ve buna bağlı olarak üretimin devam ettiğini gösteriyor. Reel sektör özellikle güçlü ihracat pazarlarımızda yaşananlardan dolayı zor bir dönem geçirmesine rağmen çarkları döndürmeye devam ediyor. Sanayicilerimizin bu başarısı desteklenmeli” dedi.
Temmuz ayındaki bu artışın 3.çeyrek büyümesine olumlu yansımaları olacağını dile getiren Bartık, reel sektörün çarkları daha hızlı çevirebilmesi ve bunun neticesinde büyümenin yükselebilmesi için hükümetimizin iş dünyası ile el ele yeni bir sanayi hamlesi oluşturması gerektiğini vurguladı.
Bartık, “Çarşamba günü açıklanacak olan 2.çeyrek büyüme rakamları beklentimiz yüzde 3,2 civarında olmakla birlikte 2014 yılı için yüzde 4 büyüme hedefinden bir sapma olacağını düşünmüyorum. Öte yandan 2023 için önümüze koyduğumuz 2 trilyon dolar milli gelir için büyüme oranımızın yüzde 8 olması gerekir. Türkiye’nin bunu yapacak gücü var. Yeter ki katma değer üretmeye odaklanabilelim” şeklinde konuştu.