Facebook'a 1 milyar dolarlık dava

Facebook'a 1 milyar dolarlık dava

New York'ta bir mahkemede açılan davada Facebook, saldırılardan sorumlu tutulan radikal İslamcı Hamas örgütüne platform sunmakla suçlandı. 60 sayfalık şikayet dilekçesinde, "İşin özü, Hamas Facebook'u terör aracı olarak kullanmaktadır" denildi.



Davacıları çoğunlukla İsrail'de yaşayan ABD vatandaşı beş aile oluşturuyor. Saldırılarda hayatını kaybeden ya da yaralananlar da ABD vatandaşıydı.

Davacılar arasında 2014 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen 16 yaşındaki bir gencin anne babası da yer alıyor. 2014 yılında araçla düzenlenen bir saldırı sırasında can veren üç aylık bir bebeğin anne babası da Facebook'tan tazminat talep ediyor.

Facebook'tan ilk tepki

Facebook'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şiddeti cesaretlendiren, tehditlere, terörizme ve nefrete yer veren içeriklere izin verilmediği belirtildi. Açıklamada, kullanıcıların bu tür içerikleri kendilerine bildirmeleri konusunda uyarıldığı vurgulandı.

Facebook, konuyla ilgili bilgi almak üzere kendisine başvuruda bulunan Bloomberg haber ajansı muhabirine ise "Hukuki meselelerde açıklama yapmıyoruz" yanıtını verdi.