Facebook'ta açtığı profil başına fena yaktı

Facebook'ta açtığı profil başına fena yaktı

İstanbul’da yaşayan Funda E, erkek arkadaşına birlikte olma teklifinde bulunan kız arkadaşı Işık K.’nın fotoğraflarını kullanarak ‘Funda’ isimli bir hesap açtı.

Funda E., bu hesaptan tanımadığı erkeklerle Işıl K. gibi konuşarak samimiyet kurdu.

Arkadaşı ile Bebek’te otururken hiç tanımadığı bir adamın yanına gelerek konuşmaya çalışması üzerine gerçeği öğrenen Işık K. soluğu savcılıkta aldı. İfadesinde, bu kişinin ‘Fundacığım’ diye hitap ettiğini anlatan Işık K., “Kendisini tanımadığımı söyledim. Bana ‘facebook’ta kaç haftadır konuşuyoruz nasıl tanımazsın’ dedi. Hesaba girip baktığımda şoke oldum. Bunu yapandan şikayetçiyim” dedi.

Soruşturma sonucunda ‘Funda’ ismiyle açılan profilin kullanıcısının Funda E. olduğu ortaya çıktı. 21 yaşındaki Funda E., şikayetçi olan Işıl K.’yı tanıdığını belirterek, “Kendisi erkek arkadaşıma arkadaşlık teklifi yaptı. Bundan yüzden tartıştık. Bana hakaret içerikli mesajlar çekti ve fotoğraflarımı paylaştı. Ben de kızdığımdan dolayı Facebook’ta Funda isimli profil açtım. Bu sayfada onun birkaç fotoğrafını paylaştım. Pişmanım” dedi.

Savcılık ise hazırladığı iddianamede Funda E. hakkında “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak yaymak” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açtı.