Fahri Av Müfettişleri, Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyor

Fahri Av Müfettişleri, Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyor

Elbistan’da görev yapan fahri av müfettişleri, kaçak avlanan avcılara göz açtırmıyor. Yapılan denetimler ve ihbarları değerlendiren fahri av müfettişleri, 9 adet tuzak ile bu tuzaklara düşen 10 adet keklik ele geçirirken, bir başka denetimde ise tuzak kuran 3 avcıya suçüstü yapıldı.
Fahri Av Müfettişleri Adına bir açıklama yapan Ali Haydar Doğan, “Elbistan’da fahri av müfettişi olarak görev yapan, doğayı, devletini seven görevliler olarak, her şeyi devletten beklemeden 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda gece-gündüz vazifemizi yapıyoruz. Kanunun bizlere verdiği yetkileri yasa dışı av yapan şahıslara karşı kullanacağımızı belirtirken, bizim olduğumuz yerde kaçak av olmayacağını belirtmek istiyorum.
Bize gelen ihbarın değerlendirilmesi sonucu Nurhak Devlet avlağında subaşlarına serilmiş 9 adet tuzakla birlikte tuzağa düşen 10 adet keklik ele geçirilmiş, tuzak kuran şahıslar kaçmış fakat eşkalleri tespit edilmiştir. Yine Tatar Devlet Avlağında tuzak kuran şahıslara suçüstü yapılmış, 3 kişi tuzakları ile birlikte yakalanarak tutanak tutulmuştur” dedi.
2014 yılının kaçak avcılıkla mücadele yılı olarak ilan edildiğini ve kendilerinin de bu doğrultuda hareket ederek, kaçak avlanan kişilerin peşinde olacaklarını belirten Doğan, şunları söyledi:
“Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2014 yılı kaçak avcılıkla mücadele yılı ilan edildi. Elbistan’da görev yapan fahri av müfettişleri olarak bu karara canı gönülden katıldığımızı belirtiyoruz. Yasa dışı av yapan kişilere karşı 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda ve Kahramanmaraş’a yakışır şekilde görevimizi yapacağız. Ayrıca yaptığımız bu görevde gerek telefonla, gerekse yazılı olarak desteklerini bizden esirgemeyen Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık’a, Av Yönetimi Daire Başkanı Cemal Akcan’a, Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Akbaş’a, Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz’e, Kahramanmaraş İl Şube Müdürü Hacı Kalınkütük’e ve bölgemizde görev yapan Jandarma Bölük Komutanı ve bağlı karakol komutanlıklarına ve desteğini her zaman gördüğümüz yasal avcılarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler her zaman ve her saat görev başındayız.”