"FAİZSİZ KREDİ ALABİLMEK İÇİN 3 YILLIK USTALIK BELGESİ ŞART"

"FAİZSİZ KREDİ ALABİLMEK İÇİN 3 YILLIK USTALIK BELGESİ ŞART"

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Kaya, kaybolmaya yüz tutan semercilik, keçecilik, çarıkçılık ve benzeri meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ile yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasının başladığını bildirdi.
Geçtiğimiz günlerde bakanlar kurulu tarafından, esnafa kredi alma noktasında yardım edecek kararlar görüşülerek uygulanmaya başlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve esnaf odalarının katılımıyla gerçekleşen toplantının esnaf açısından çok önemli yenilikler getirdiğini belirten Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Kaya, bazı mesleklerde çalışan esnafın uygulanacak olan yeniliklerle faizsiz kredi alacağını bununla birlikte unutulmaya yüz tutmuş meslek kollarının gelecek nesillere aktarılacağını söyledi.
"UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER HAYAT BULACAK"
Kredi aldıktan sonra geri ödemede zorluk çeken esnafın bu düzenleme ile birlikte sorunlarının kalmayacağını ifade eden Kaya, "Yapılan düzenlemeyle birlikte, el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve Oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara sıfır faizli kredi verilecek. Bu doğrultuda unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat bulacak" dedi.
"3 YILLIK USTALI BELGESİ ŞART"
Faizsiz kredi alımında bir takım zorunlulukların olacağını vurgulayan Kaya, "Öncelikle faizsiz kredi alımında unutulmaya yüz tutmuş meslekler grubunda faaliyet gösterilmesi gerekiyor. Esnaf vergi muafiyet belgesine sahip olan sanatkarla da kredi başvuru tarihi itibariyle 3 yıllık ustalık belgesi ya da ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son 1 yıl içerisinde kendi adına işletme kurduğunu gösteren belge gerekiyor" diye konuştu.