Farabi Keçiören’de Gençler İle Birlikte Anıldı

Farabi Keçiören’de Gençler İle Birlikte Anıldı

“Okullarda Yaşayan Değerler” projesi kapsamında Türk asıllı İslam felsefecisi Farabi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı bir programla anıldı.
Keçiören Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen proje dahilinde Farabi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanısıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve çok sayıda öğrenci de katıldı.
FARABİ TÜRK ALİMİDİR
“Okullarda Yaşayan Değerler” projesini çok önemsediğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Mustafa Ak, “Okullara verilen isimlerin nereden geldiğini bilmeyenler olabilir. Geçmişimizin önemli değerlerini tanıtıyoruz. Farabi Türk alimidir. Yalnız bizim için değil tüm dünya için bir ışıktır, fenerdir” dedi. Farabi ile Batı dünyasının Rönesans’ı gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Ak, “Geçmişini bilmeyen toplumlar, gelecekle alakalı değerler ortaya koyamazlar. Öğrencilerimizin geçmişimizdeki önemli şahsiyetleri doğru bir şekilde tanımaları için bu proje gereklidir. Projeyi gerçekleştiren Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MİLLİ DEĞERLERİMİZİ DOĞRU ANLATMALIYIZ
Gençlere bizi biz yapan değerleri, milli benliğimizi oluşturan şahsiyetleri doğru bir şekilde anlatmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Nusret Dirim de, “Farabi dünya bilgi mirasına önemli etkileri olan, kitapları asırlarca ders kitabı olarak okutulan önemli bir değerimizdir. Böylesine önemli değerleri günümüzde de yetiştirmek istiyoruz” dedi.
Hazırladıkları anlamlı ve güzel program nedeniyle Farabi Anadolu Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenlerini tebrik eden Mustafa Kılıçgil ise, “Her zaman bize destek olan ve yalnız bırakmayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafafa Ak’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Farabi Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro ekibi, “Felsefe Dersi ve Farabi” adlı bir skeç sergiledi. Öğretmenlerden oluşan bir ekibin verdiği konser ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Halk oyunları ekibinin Ardahan yöresine ait oyunlardan oluşan gösterisi de öğrencilerden büyük alkış aldı.
Programın sonunda Başkan Ak, Farabi konulu şiir yarışmasının birincisi Dilaver Erdek’i tebrik ederek hediyesini verdi.