“Faruk Saraçta Neler Oluyor/Olmuş” başlıklı haberiyle ilgili tekzip metni

“Faruk Saraçta Neler Oluyor/Olmuş” başlıklı haberiyle ilgili tekzip metni

Meslek Yüksekokulumuz, 31.12.2005 tarihli ve 19.11.2015 tarihli Resmi Gazete’de yer alan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği” ne tabi olup, haberde yer alan bilgilerin geçerliliği kalmamıştır. İddia edilen hususlara ilişkin tüm yanıtlar tabi olunan söz konusu yönetmelikte mevcuttur.

Türkiye’nin İlk Tasarım Meslek Yüksekokulu olan ve Bakanlar Kurulu kararı ile 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da eğitime başlayan Meslek Yüksekokulumuz ilk mezunlarını 2012 yılında vermiş ve günümüze kadar Moda Tasarımı, Moda Yönetimi, Grafik Tasarımı, İşletme Yönetimi, Marka İletişim, Lojistik, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programlarından toplam 626 öğrenciyi mezun ederek sektöre konusunda yetkin, kalifiye insan kaynağı kazandırmıştır.

Bursa Yerleşkemizde Moda Tasarımı, Moda Yönetimi, Grafik Tasarımı, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve bu yıl yine YÖK onayı ile yeni açılan Mimari Restorasyon ve Gastronomi (Aşçılık) programlarıyla eğitim-öğretime 2016 – 17 akademik yılında devam edecektir. YÖK onayı ile 2015-2016 akademik yılında Moda Tasarımı ve Mimari Restorasyon Programlarını açarak eğitim - öğretime başlayan İstanbul Yerleşkemiz ise 2016 – 17 akademik yılında saygın bir yükseköğretim kurumu olarak eğitim – öğretime devam edecektir.

Yine YÖK onayı ile (13.06.2016 tarihli Resmi Gazete) “TC Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Sürekli Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi”ni hem İstanbul hem de Bursa Kampüslerimizde kurarak Meslek Yüksekokulumuz büyümeye devam etmektedir.

YÖK tarafından tüm Türkiye’de ilan edilen yükseköğretim kurumlarına resmi kayıt tarihlerinin hemen öncesinde böyle bir haberin yapılması manidardır. Yapılan bu haber, 626 mezun öğrencimizi ve mezun ailesini son derece üzmüştür. Her vakıf yükseköğretim kurumuna YÖK tarafından atanan garantör bir devlet üniversitesi bulunduğundan YÖK Mevzuatları gereği diplomaların geçersiz sayılması gibi bir durum söz konusu değildir.