Fatih Terim'den futbolcularına tek cümle!

Fatih Terim'den futbolcularına tek cümle!
İzlanda karşısında alınan ağır yenilginin ardından Fatih Terim, moralleri bozulan futbolcularına teselli vermek için soyunma odasına gitti. Bunu oyuncularına da hissettiren Terim, tek cümlelik bir konuşma yaptı.

İzlanda karşısında alınan 3-0’lık yenilgi, herkesin üzerine kara bir bulut gibi çöktü. 90 dakikanın ardından soyunma odasına giren Fatih Terim, susarak öğrencilerine çok şey anlattı, futbolcuların ağzını bıçak açmadı, dönüş yolculuğunda herkes sus pus oldu.

Yenildiği anlarda bile dik duruşundan taviz vermeyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, belki de ilk kez bu kadar üzgün ve şaşkındı. Alınan sonuçtan çok, ortaya konan futbolu A Milliler’e yakıştıramayan Fatih hoca, oyun bitiminde soyunma odasına girdi ve maçı kritize bile etmeden, “Hadi giyinin gidiyoruz” ifadesini kullandı. Terim’in bu suskunluğu aslında futbolcular için çok şey ifade ediyordu. Hoca burada, adeta “Söyleyecek söz yok” diyerek hepsine bir mesaj vermişti. Üstelik, hiç biri kötü futboldan dolayı hocasından özür dilememiş, Fatih hocanın ifadesiyle, “Pardon” bile dememişti.

‘Daha dokuz maç var’

Terim gibi yıkılan diğer bir isim de Trabzonsporlu kaleci Onur oldu. Kötü goller yemişti. Kırmızı kart gören Ömer Toprak ile birlikte eleştirilen bir isimdi. Fakat teknik heyet ve Futbol Federasyonu yöneticileri, başarısızlığın sadece bir kişiye değil, bir takıma ait olduğunu söyleyerek Onur’u teskin etmeye çalıştı. Dönüş yolculuğunda da kimsenin ağzını bıçak açmadı. Saatler süren yolculuk boyunca herkes suskun kalmayı tercih etti.

Bu maçın telafisi olduğuna inanan yöneticiler, “Daha dokuz maç var. Ama Çek Cumhuriyeti’nin kazanması kötü oldu. Şimdi tüm maçlara final gibi bakmamız gerekiyor” ifadesini kullandılar.

Emre’nin gözyaşları

A Milli Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu, İzlanda karşısında alınan ağır yenilginin ardından gözyaşlarını tutamadı. Saha içinde ağlamaya başlayan Emre, soyunma odasında hırsından gözyaşı döktü.

Ancak uzun bir süre sonunda odadan çıkan ve gözleri kıpkırmızı olan tecrübeli oyuncu, “Takım olarak kötüydük. Çok kötü goller yiyoruz. Bunlar bize yakışmıyor. Ama bunun telafisi var. Önümüzde 9 maç bulunuyor. Türk Milli Takımı olarak bu kadar kötü oynamaya hakkımız yok” ifadesini kullandı.

Dönüş yolculuğunda havalimanında Emre Belözoğlu’nun yanına gelen birkaç vatandaş da tecrübeli oyuncuyu teselli etmeye çalıştı.