Fatih Terim'den Volkan palavrası!

Fatih Terim'den Volkan palavrası!

Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç, Türk Milli Takımı’nın farklı İzlanda mağlubiyeti’nin ardından Fatih Terim’i eleştiren bir yazı kaleme aldı. Uluç’un o yazısında Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu tercihleri için ünlü teknik adamı eleştirdi. İşte Hıncal Uluç'un yazısındaki o bölüm;

“Terim, kim ne derse desin ülkenin şu anda en iyi ve en deneyimli kalecisi Volkan’ı kadroya bile almadı.. “3 maç ceza aldı da ondan” dediler.. Palavra.. Terim’in o taraklarda zerre bezi olmadığını, geriye dönüp biraz bakanlar bilir..

Riera’yı soyunma odasında döven Melo’yu baş tacı yapmadı mı?. Daha eskiye dönün.. Emre, Şenes Erzik olmasa, bizi nerdeyse UEFA’dan kovduracaktı, İsviçre maçında yaptıklarıyla. Onu hem de Milli Takım kaptanı yaparak ödüllendirmedi mi?

İzlanda maçında sahaya kaptan çıkan Emre’nin, kaptanlık bandının hemen üstünde, UEFA’nın logosu yer alıyordu, üzerinde “Respect/ Saygı” yazan. UEFA ve FİFA son iki yıl, ırkçılığa büyük savaş açmışlardı. Ve bir UEFA maçına kolunda “Respect” logosu ile çıkan Türk Milli Takımı kaptanı daha 3 ay önce ırkçılıktan 3 ay hapse mahkum olmuştu.. 17 Haziran tarihli karar şöyle diyordu.

“Belözoğlu’nun Zokora’ya teninin rengini hedef alarak, teninin renginden dolayı aşağılamak ve rencide etmek amacı ile bu lafı söylediği, spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözetilerek hakaret suçunu işlediği kabul olunmuştur.”

Şimdi bu Emre’yi hem de kaptan yapan Terim’in Volkan’ı “Sportmenlik dışı eylem ve söylemleri” diye çağırmaması mümkün müydü?

İzlanda, 5-6 gol atardı en az ama, Volkan’a tercih edilen kalecimiz de “Yenmez iki gol” yemişti.”