"Fatih Terim'in Galatasaray'a hediyesi..."

"Fatih Terim'in Galatasaray'a hediyesi..."
Beşiktaş - Galatasaray derbisini yorumlayan spor basınının usta ismi Hıncal Uluç sarı -kırmızılı takımı eleştiri yağmuruna tuttu.

Uluç yazısında şu ifadeleri kullandı;

"İkisi de maç boyu kazanmamak için tüm hamleleri yaptılar. Sonunda şans Biliç'e güldü. Yenilme savaşının galibi, o oldu..

Hamza Hoca sahaya, beraberliğe dünden razı olduğunu gösteren bir 11'le başlamakla kalmadı, tüm ilk yarı boyunca da Fatih Terim'in Galatasaray'a hediyesi, o sonuç almaktan uzak, kendi sahasında yan ve geri paslarla top çeviren, vakit öldüren futbolu oynattı.

Galatasaray'ın çift santrforlu güya "Hücum" oyununda kanat akınları çok önemliydi. Hamza Hoca'nın ortaya pasif yığılma sağlamak için kanatları öldürmesi bu gücü sıfırladı. Maç boyu Galatasaray'ın yaptığı kanat akını sayısı 10.. Yazı ile on!.. Anlayın gerisini..

Peki, Biliç bu pasif, bu ölü, bu seyri bile nefret uyandıran futbola karşı ne yaptı?.. Hem de Olimpiyat Stadı'nın o dillere destan fırtına gibi rüzgarını arkasına aldığı ilk 45 dakika boyunca ne yaptı?.

Takımını kendi yarı sahasına çekip, Galatasaray'ın oyunu öldüren futbolunu seyretti. Beşiktaş önde bassa, pres yapsa, o top çıkarırken kaybetme ustası Galatasaray savunmasını delik deşik ederdi.

İkinci yarıda bir duran topun ardından, Sabri'nin nihayet yaptığı orta tesadüf golü getirince, Biliç nihayet saldırı emrini verdi.. Veli'nin aptalca kendini attırmasıyla 10 kişi kalmasına rağmen, bir tek Gökhan'la Galatasaray'ı nasıl çökerttiğini görünce, ilk yarıdaki felaket taktiğine (Ya da taktiksizliğine) çok pişman olmuştur."