Fatihalı Cumhurbaşkanlığı Forsunun Hikayesi

Fatihalı Cumhurbaşkanlığı Forsunun Hikayesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fatiha Sureli Cumhurbaşkanlığı forsunu dokuyan Hakan Erensoy, yaptığı işten dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a AK Parti’nin son kongresinde Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak tarafından hediye edilen Fatiha Süreli Cumhurbaşkanlığı forsu büyük yankı uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın çok beğendiği Cumhurbaşkanlığı forsunun ise Denizli’de yapıldığı belirlendi.
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bir ev tekstili atölyesinde dokunan fors için 3 gün gece gündüz çalışıldı. 130 santimetreye 130 santimetre yapılan fors deri üzerine özel olarak ithal edilen simli iplerle yapıldı. Fatiha Suresi’nin yapımı için uzun süre uğraş verilirken, fors üzerinde 500 bin iğne işlemesi yapıldığı öğrenildi.
Fatiha Süreli Cumhurbaşkanlığı forsunu yapan Denizlili iş adamı Hakan Erensoy, forsu nasıl yaptıklarını anlattı. Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak’ın isteği üzerine forsu yaptıklarını belirterek, "Nurcan Hanım bize Fatiha Süresi’nin de olduğu bir Cumhurbaşkanı forsu yapmak istediklerini söyledi. Biz de uzun süren istişarenin ardından forsu yapmaya başladık. 3 gün boyunca gece gündüz demeden 500 bin vuruşla hazırlayarak teslim ettik. İthal deri üzerine ithal simli iplik üzerine son haline getirdik’’ dedi.
"BÜYÜK GURUR DUYDUM"
Forsu hazırlarken çok heyecanlandığını kaydeden Erensoy, "Bunu yapabilir miyim, yapamaz mıyım diye çok düşündüm. Bunu yapmak çok özel bir şey. Televizyonda teslim edildiğini gördüğüm an çok gurur duydum. İnşallah tablomuz hayırlara vesile olur. Cumhurbaşkanlığı çok özel bir makam. Umarım yeni Cumhurbaşkanımızla tüm ülke olarak çok daha güzel günlere gitme anlamında hayırlı olur’’ dedi.
"ÇOK UĞRAŞ VERDİK"
Yapılış döneminde büyük zorluk yaşadıklarını da ifade eden Erensoy, sözlerine şöyle devam etti: "Fatiha Suresi’ni düz değil de yuvarlak şekilde forsun etrafında yapmak için uğraş verdik. Deseni ve dizaynı zorladı. Denemeler yaptık. Kaymalar oldu. Nakışlamaya geldiğimizde de teknik sorunlar oldu. Ancak sonunda güzel bir şey ortaya çıktı. Son olarak da tablo yaptık. En iyisini yaptık.’’
Fiyatla ilgili herhangi bir konuşma yapmadıklarını belirten Erensoy sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben fiyat konusunda hiç konuşmadım. Nurcan Hanım bizim arkadaşımız. Şimdiye dek hiç fiyatını düşünmedim. Hiçbir fiyatın benim için önemi yok. Bunun tam ve doğru bir şekilde yerine ulaştırılması gerekiyordu. Fiyatı hiç önemli değil. Önemli olan onun güzel yapılması."