FATMA ŞAHİN’DEN TÜRK VE KÜRT KADINLARINA ÇÖZÜM SÜRECİ ÇAĞRISI

FATMA ŞAHİN’DEN TÜRK VE KÜRT KADINLARINA ÇÖZÜM SÜRECİ ÇAĞRISI

Şahinbey AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çözüm sürecine değinerek, Türk ve Kürt anneleri ağladığında içlerinin acıdığını ve kadınların bu işe el atması gerektiğini söyledi.
Şahinbey AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi Şahinbey Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kongreye AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Derya Bakbak, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Muhsin Özhaseki, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Festival havasında geçen kongrede zılgıtlar çekilirken, Belediye Başkanı Fatma Şahin bir açıklama yaptı.
‘KÜRT’ÜYLE, TÜRK’ÜYLE 76 MİLYONUN KARDEŞLİĞİNİ İSTİYORUZ’
Gözyaşı istemediklerini söyleyen Fatma Şahin, “Vatanı, bayrağı ve milleti için gözünü kırpmadan evlatlarını veren şehit anaları istemiyoruz. Herkes yasasın istiyoruz. Kürt’üyle, Türk’üyle, başı açığıyla ve başı kapalısıyla 76 milyonun kardeşliğini istiyoruz" dedi.
Şahin, darbe anayasasının ayrıştırıcı olduğunu ve dar gelen bu anayasadan kurtulmak gerektiğini dile getirerek, “Ayağımıza prangalar ile bizim kalkınmamızı yok sayan bir anlayış ve yasal düzenlemeden kurtulmamız gerekir. Bu parlamenter sistemde bunu başarmak çok kolay değil. Türk ve Kürt annesi ağladığı zaman da içimiz yanıyor. Bugün çözüm süreci olmasaydı, her yıl 500 delikanlı şehit oluyordu. 2 yıldan bu yana bugün en büyük kazancımız artık şehitlerimiz gelmiyor. Analarımız ağlamıyor. Yalnızca bu duygu için elimizi taşın altına, biz şehit ve kan istemiyoruz deyip 2015’te gümbür gümbür gelmemiz ve kadınlarımızın bu işe el koyması gerekiyor" diye konuştu.
AK PARTİ’Lİ KADINLARA ÇAĞRI
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Muhsin Özhaseki ise, “Kongrelerimiz her zaman bir düğün ve şölen havasında geçmektedir. Bu yalnızca bizim partimize kısmet olmaktadır. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Bu kongreye emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti’de kadınlarımızın yeri gerçekten ayrıdır. Şimdiye kadarki hükümetlerde en yüksek kadın temsil oranı AK Parti zamanında gerçekleşmiştir. Türkiye Haziran ayında bir seçime hazırlanıyor. Burada sizin emeğiniz çok fazla olacaktır. 2023 Türkiye’si için ev ev, hane hane gezeceksiniz" diye konuştu.