Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Ordu’nun Fatsa İlçesi Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin 2 öğrencisi TÜBİTAK ve Akdeniz Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Eğlenceli Matematik Uygulamaları(EMU) projesine davet edildi.
Antalya ili Alanya ilçesinde düzenlenecek olan projeye Türkiye genelinden 30 öğrencinin katılacağı ve Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nden de Berkay Usluca ve Ahmet Yağız Dikmen’in davet edilmesi ‘büyük başarı’ olarak değerlendirildi.
Okul Müdürü Yüksel Acar öğrencilerinin davet edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu proje matematik ve matematik uygulamalarını içeren bir projedir. Öğrencilerimizin böyle anlamlı güzel bir etkinliğe davet edilmeleri bizi son derece memnun etmiştir. Emeği geçen matematik öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.
Matematik öğretmeni İrfan Kömür ise, “Öğrencilerimiz matematiği seven öğrencilerimiz. Tüm Türkiye liselerimizden başvuru oldu ve okulumuz öğrencilerinden ikisi bu etkinliğe davet edildi. Bu projenin düzenlenme amacı, matematik eğitimindeki başarımızı ve kalitemizi artırmak ve çağa uygun bir hale getirmek, matematiği daha sempatik ve işlevsel hale getirmek, öğrencilerin bu derse ilişkin önyargılarından bir ölçü de olsa kurtarmaya çalışmak, öğrencileri matematikte motive etmektir. Ayrıca bu projede öğrencilerimize değerli eğitimciler tarafından ders verilecektir” diye konuştu.