Fatsa Devlet Hastanesi Diyaliz Ve Diş Üniteleri Taşındı

Fatsa Devlet Hastanesi Diyaliz Ve Diş Üniteleri Taşındı

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, yeni yerine taşınan Fatsa Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği ile Diyaliz Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Fatsa Devlet Hastanesi’nde devam eden inşaat sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Genel Sekreter Küçükoğlu, “Aynı zamanda sağlık hizmetlerinin de aksamaması ve hastaların mağdur olmaması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.
Hastanenin yeni inşaatında ilerleme arttıkça, bazı bölümlerinin de yıkılması gerektiğini söyleyen Küçükoğlu, "Bu yıkımların yapılabilmesi için sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve hastaların bu durumdan olumsuz etkilenmemesi gerekiyor.Bu bağlamda diyaliz merkezi ve diş polikliniklerinin şehir içine taşınması için yer arayışlarımız olumlu sonuç verdi. Gerekli çalışmalarımızı tamamladık ve bugün itibari ile hizmete açtık" diye konuştu.
Fatsa ilçesindeki Semt Diş Polikliniği ile hastane içerisinde bulunan diş polikliniğini birleştirerek tek çatı altında topladıklarını belirten Küçükoğlu, "Fatsa ilçesi Akıl Tepesi mevkisinde bulunan Verem Savaş Dispanseri’nin üst katında 8 ünitelik yeni bir Semt Diş Polikliniği oluşturduk. 28 Eylül Pazar günü taşınma işlemlerini tamamladık ve diş sağlığı hizmetlerimizi burada vermeye başladık.Yaptığımız bu çalışma ile daha önce atıl bir durumda bulunan bu binamızı da restore ederek Fatsa İlçemize tekrar kazandırmış olduk” şeklinde konuştu.
Genel Sekreter Küçükoğlu diyaliz merkezindeki hastalarla da ayrı ayrı sohbet ederek durumları hakkında bilgi aldı.
Fatsa Devlet Hastanesi’nin yine en önemli bölümlerinden biri olan diyaliz merkezi ile ilgili de çalışmaların tamamlandığını belirten Genel Sekreter Küçükoğlu, "Diyaliz merkezimizi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ata Caddesi üzerinde Yunus Emre Köprüsü mevkisinde kiraladığımız bir binaya taşıdık ve bundan sonra sorunsuz bir şekilde hizmetini sürdürecek. Dolayısıyla hastalarımız inşaat süreci devam ederken herhangi bir sorunla karşılaşmayacak. Merkezimizde 14 adet Hemodiyaliz Makinesi mevcut olup bugün itibari ile 48 hastamıza hizmet vermektedir” açıklamasında bulundu.
Hastaların diyaliz servis aracıyla evlerinden alınıp, tedavi sonrası tekrar evlerine bıraktıklarını hatırlatan Küçükoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Hastalarımızın daha modern bir sağlık hizmeti almalarının gayreti içerisindeyiz. 300 yataklı yeni Fatsa Devlet Hastanesi Hizmet binamızın bir an önce tamamlanarak bölge halkımızın hizmetine sunacağız. Bu süreç içerisinde bizler tüm imkanlarımızı seferber ederek hizmetin aksamaması konusunda çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza bu konuda bizlere göstermiş oldukları sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum.”