Felç Geçiren Hastalara Müdahale Dönemi

Felç Geçiren Hastalara Müdahale Dönemi

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, hizmet açılımlarını genişleterek, felç geçiren hastaların beyin damar tıkanıklığına erken dönemde müdahaleye başladı.
Şanlıurfa’da felç geçiren hastalarda uygulanan kateter bazlı tedavilerin, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi nöroloji kliniğinde uygulanmaya başlandığı bildirildi. Bugüne kadar bölgede henüz uygulanmayan tedavi yöntemleri hakkında, Harran Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özcan Kocatürk, Başkent Üniversitesi Girişimsel Nöroloji kliniğinde bir süredir aldığı eğitimi başarıyla tamamladı. Kocatürk, kendi kliniğinde bu uygulamaları Şanlıurfa’daki hastaların tedavisi için kullanımına başladı.
Yüksek tansiyonu ve şeker hastalığı olan kişilerde ani başlayan ağızda kayma, konuşamama, vücudun bir yarısında tutmama şeklinde kendini gösteren felç olayları ile ilgili semptomların erken fark edilip, ilk 3 saatte hastaneye başvurulması halinde bu tedaviden faydalanılabileceği belirtildi. Kocatürk, inme geçiren hastalarda erken dönemde uygulanan tıkalı damar açma işleminin hastalarda hastalık kalıntısı bırakmadan hızlı düzelme imkanı sağladığını kaydetti. Erken dönemde tespit ve tedavisi yapılmayan hastalarda ağır kalıntı bırakan klinik tablolar ortaya çıktığı da hatırlatan Kocatürk, aksi takdirde hastanın iyileşme sürecinin de uzadığını belirtti. Kocatürk, hastaneye geç gelen hastalarda bu tedavi fırsatının uygulanmasının mümkün olmadığını da ifade etti. Kocatürk, benzer belirtilerle karşılaşan hastaların acilen Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Nöroloji Kliniği’ne başvurmaları gerektiğini de kaydetti.