Fenerbahçe 0 - Trabzonspor 0

Fenerbahçe 0 - Trabzonspor 0
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.

Bu sonucun ardından ligde lider Fenerbahçe 43 puana, 6. sıradaki Trabzonspor da 30 puana yükseldi. Ayrıca ligde üst üste son 7 maçını da kazanan Fenerbahçe'ye Trabzonspor 'dur' demiş oldu.

İLK YARI

Taraftarının desteğini arkasına alarak maçın ilk dakikalarında oyunu rakip yarı alana yıkan Fenerbahçe, aradığı net pozisyonları bulamadı. İlk 20 dakikalık bölümden sonra daha net pozisyonlar üreten sarı-lacivertliler, Diego ve Mehmet Topal'la gole çok yaklaştı. Sarı-lacivertli takım daha etkili göründüğü ilk yarıda aradığı golü bulamadı.

Karşılaşmanın ilk bölümünde kontrolü rakibine bırakan Trabzonspor, ilk tehlikeli pozisyonunu 18. dakikada Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta topun kaleci Volkan'ın müdahalesiyle direğe çarparak kornere gitmesiyle buldu. Rakibine pozisyonlar veren Trabzonspor, kontra ataklarla Fenerbahçe kalesinde pozisyon aramaya çalışmasına rağmen bu çabasında başarılı olamadı ve ilk yarı 0-0 bitti.

13. dakikada Mehmet Topal'ın sağ kanattan son çizgiye inerek ceza sahasına yaptığı ortada, altıpasın önündeki Emenike'nin gelişine vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

15. dakikada Yusuf Erdoğan'dan topu kapan Gökhan Gönül, sağdan ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı penaltı noktasının yanındaki Emenike'ye çıkardı. Emenike'nin topuk pasında topu kontrol eden Diego'nun şutunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla üstten kornere gitti.

16. dakikada Caner Erkin'in ceza yayının solundan çıkardığı sert şutta top üstten dışarı çıktı.

18. dakikada Mehmet Ekici'nin kaleyi 25 metreden hafif sol çaprazdan gören yerden kullandığı serbest vuruşta, top Volkan'ın da tokatlamasıyla yan direğe çarparak kornere gitti.

23. dakikada Erkan Zengin'in yaklaşık 30 metreden çektiği şutta, kaleci Volkan Demirel, Mehmet Topal'a çarparak kendisini yanıltan topu son anda ayaklarıyla kornere gönderdi.

27. dakikada Diego'nun yaklaşık 25 metreden yaptığı kesme vuruşu, kaleci Hakan Arıkan son anda kornere tokatladı.

34. dakikasında Caner Erkin'in soldan kullandığı korner atışında, Selçuk Şahin topu kafasıyla arka direğe aşırttı. Mehmet Topal'ın yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

35. dakikada ceza sahasında topla buluşan Emenike'nin vuruşunda top Mehmet Topal'ın önünde kaldı. Mehmet'in altıpasta kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Hakan Arıkan topu göğüsüyle kurtardı.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Birazdan...

FENERBAHÇE: 0 - TRABZONSPOR: 0

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Baki Tuncay Akkın

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Kuyt, Diego, Alper Potuk, Emenike
Teknik Direktör: İsmail Kartal

Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih Dursun, Medjani, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz (Dk. 36 İshak Doğan), Mehmet Ekici, Constant, Erkan Zengin, Özer Hurmacı, Cardozo
Teknik Direktör: Ersun Yanal

Sarı Kartlar: Dk. 6 Alves (Fenerbahçe); Dk. 21 Salih Dursun, Dk. 24 Sefa Yılmaz, Dk. 29 Erkan Zengin (Trabzonspor)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları mücadelede, ligde bir önceki maçın 11 kişilik kadrosunda değişiklik yapmadı. Kartal, ligin 18. haftasında Kardemir Karabükspor deplasmanında 2-1 kazanan 11 kurgusunu, bordo-mavili ekip karşısında da sahaya sürdü. Sakatlıklarının ardından takımla çalışmalara başlayan ancak antrenman eksikleri bulunan Emre Belözoğlu ve Meireles'i yedekler arasında tutan Kartal, Kardemir Karabükspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından tedavisi tamamlanan Alper Potuk'u 11'de sahaya sürdü. Emenike'nin tek forvet olarak sahaya çıktığı Trabzonspor mücadelesinde, takımın diğer forvetleri Sow ve Webo yedek kaldı. Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal, 18 kişilik kadroya giremedi.

Sezonun en dolu tribünleri

Fenerbahçeli taraftarlar bu sezon en büyük ilgiyi Trabzonspor karşılaşmasına gösterdi. Kadıköy'deki mücadeleyi 40 bini aşkın taraftar izledi. İstanbul'un dışında çok sayıda ilden, yurt dışından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden taraftarlar maça geldi. Sarı-lacivertli kulübün bu sezon diğer maçlarda da bilet satmadığı okul kale arkası tribünün büyük bölümü boş kalırken, bu tribüne dernekler aracılığıyla taraftar alındığı öğrenildi. Migros kale arkası tribünde açılan pankartta, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve futbol takımı resmedilerek, "Büyük başkan, yönetimiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla omuz omuza. Gidiyoruz dördüncü yıldıza. Nice şampiyonluklara" yazısı yer aldı. Karşılaşma öncesi kale arkası tribünün üst bölümünde dev sarı-lacivertli bayrak, maraton üst tribünde de "Herkes haddini bilecek" yazılı büyük pankart açıldı.

Adem Kılıçcı ve Onur Şipal tur attı

Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks organizasyonunda şampiyon olarak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanan Fenerbahçe'nin milli boksörleri Adem Kılıçcı ve Onur Şipal, maç öncesi taraftarın karşısına çıktı. İstanbul'da yapılan 75 kilo mücadelesinin birincisi Kılıçcı ile Bakü'deki 69 kilo müsabakalarının birincisi Şipal, kazandıkları kemerleri üzerinde taşıyarak taraftarları selamladılar. Sarı-lacivertli taraftarlar iki milli sporcuyu da başarısından dolayı alkışladı.

Trabzonspor'da 3 değişiklik

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına geçen hafta ligde oynadığı Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inden 3 değişiklikle çıktı. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Medjani ve Constant ile cezası biten Yusuf Erdoğan'a Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görev verdi. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında ilk 11'de oynayan Bosingwa takımla İstanbul'a gelmesine karşın, sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçının kadrosunda yer alamadı. Geçen hafta ilk 11'de forma giyen Fatih Atik yedek soyunurken, Musa Nizam kadroya alınmadı. Bordo-mavililerde sakatlığı geçen Belkalem, Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Yatabare, yeni transferlerden Aytaç Kara ile kaleci İbrahim Demir, Soner Aydoğdu ve İshak Doğan yedekler arasında yer aldı. Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak ve Waris, Fenerbahçe maçında forma giyemedi.

Ersun Yanal 9 ay sonra Kadıköy'de

Fenerbahçe'nin başında 2013-2014 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun ardından takımdan ayrılan teknik direktör Ersun Yanal, 9 aylık bir süreden sonra Kadıköy'de maça çıktı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son maçına, geçen sezonun 33. haftasında, 9 Mayıs 2014'te Kardemir Karabükspor maçında çıkan Yanal, 9 ay sonra Trabzonspor'un başında eski takımına rakip oldu. Bu arada sahada Ersun Yanal ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın bir araya gelmemesi dikkati çekti.

İbrahim Hacıosmanoğlu statta izleyemedi

Takımla birlikte İstanbul'a gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı statta izleyemedi. Cezalı olan Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda takımını takip edemedi.

Trabzonspor kafilesi güvenlik önlemleri altında stada geldi

Trabzonspor kafilesi, geniş güvenlik önlemleri altında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi. İstanbul'da kaldıkları otelden taraftarlarının uğurladığı bordo-mavililere, 15 polis aracı eşlik etti. Trabzonspor'u taşıyan otobüs stada girdiği yolda polisler güvenlik önlemleri aldı. Trabzonspor kafilesi stada girdiği sırada bir grup Fenerbahçe taraftarı, bordo-mavili takım aleyhine tezahürat yaptı.

Trabzonsporlu futbolcular ıslıklandı

Fenerbahçeli taraftarlar, stada geldikten sonra sahaya çıkan Trabzonsporlu futbolculara tepki gösterdi. Önce rakip takım oyuncularını ıslıklayan sarı-lacivertli taraftarlar, daha sonra bir süre küfürlü tezahüratta bulundu. Bordo-mavili oyuncular, bir süre sahada gezindikten soyunma odasına gitti. Trabzonsporlu futbolcular, ısınmak için sahaya çıktıklarında da ıslıklandılar.