Fenerbahçe Karabük virajını geçti!

Fenerbahçe Karabük virajını geçti!

Lider Fenerbahçe, Karabük'te tüm tabuları yıktı... Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Sarı-lacivertliler, 3 maçtır yenildiği Karabük'te bu kez kayıp yaşamadı... Aynı zamanda Selçuk Şahin 2 sezon sonra, Emenike de tam 88 gün sonra golü hatırladı...

Bu galibiyetle puanını 42'ye çıkaran Fenerbahçe, 18. haftayı lider kapatmayı garantiledi ve takipçileri Beşiktaş ile Galatasaray'ın maçlarını beklemeye başladı.

Fenerbahçe, Karabük deplasmanında maça hızlı başladı. Özellikle Gökhan Gönül'ün sağ kanattan bindirmeleriyle Karabükspor'u zorlayan Sarı-lacivertliler, golüyse Selçuk Şahin'le buldu. 7. dakikada ceza sahası dışından kaleyi deneyen Selçuk, kaleci Waterman'ı avladı ve kendi doğum gününde golü buldu.

Golden sonra da Fenerbahçe'nin baskısı devam etti. 11. dakikada Karabükspor ceza sahası içinde çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Gökhan Gönül'ün etkili şutunda kaleci Waterman başarılı olurken, dönen topu uzaklaştırmak isteyen Erdem Özgenç ters bir vuruş yaptı. Havalanan top, üst direkten geri döndü.

Mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümünden sonra tempo oldukça düştü. Ev sahibi Kardemir Karabükspor, beraberlik için Fenerbahçe yarı sahasında daha fazla topla oynarken, gol pozisyonu üretmekte ise başarılı olamadı. Fenerbahçe de ele geçirdiği kontraatak fırsatlarını değerlendiremedi.

Soyunma odasına Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda gol pozisyonlarını üreten yine Fenerbahçe oldu. 49. dakikada Diego'nın şık pasıyla sağ çaprazda karşı karşıya kalan Emenike, istediği gibi vuramadı ve mutlak gol fırsatını değerlendiremedi.

Maçın kırılma anı ise dakikalar 58'i gösterdiğinde yaşandı. Dirk Kuyt'ın hatasıyla topla buluşan Valentin Viola, 5'e 2 yakaladığı Fenerbahçe savunması karşısında kaleyi denedi ancak top Volkan Demirel'de kaldı.

Bu pozisyonun devamında Volkan Demirel, Caner Erkin'in önüne bıraktı. Caner'in uzun pasına hareketlenen Emmanuel Emenike, savunmanın arkasına sarktı ve sert bir vuruşla Fenerbahçe'yi 59. dakikada 2-0 öne geçirdi. Nijeryalı oyuncu, ligde 10 maç sonra golle tanıştı.

2-0 yenik duruma düşen Karabükspor'u umutlandıran gol 75. dakikada geldi. Viola'nın sağ taraftan ortasına, arka direkte kafayı vuran Abdou Traore, Volkan Demirel'im çabasına rağmen ağları havalandırdı ve skoru 2-1'e getirerek, takımını umutlandırdı.

Kalan dakikalar büyük bir heyecana sahne olsa da gol sesi çıkmadı. Özellikle 90+4'üncü dakikada Furkan Özçal'ın uzak mesafeden harika vuruşunu, Volkan Demirel de aynı güzellikle kurtardı. Fenerbahçe, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 42'ye çıkardı. Karabükspor ise 15 puanda kaldı.