Fenerbahçe'de sezon sonu ayrılık!

Fenerbahçe'de sezon sonu ayrılık!
Fenerbahçe'nin adeta belalısı haline gelen ve ara transfer döneminde de kendisine kulüp bulamayan Milos Krasic, yeni sezon öncesinde sarı lacivertli takımdan gönderilecek isimlerin başında geliyor. Oynamadan aldığı para ile Fenerbahçe üzerinde ciddi bir yük oluşturan Sırp yıldız, makul bir teklif karşılığında elden çıkarılacak.

Kuyt

Fenerbahçe'de en düzenli forma giyen isimlerin başında olan Dirk Kuyt, sarı lacivertli ekibin yeni sezon yapılanması arasında yer almıyor. İsmi eski kulübü Feyenoord ile anılan Hollandalı oyuncunun yeni sezonda ülkesine dönmesi bekleniyor. Dirk Kuyt, daha önce yaptığı açıklamada bir gün Feyenoord'a döneceğini ve eski takımının hala kalbinde olduğunu söyleyerek sözkonusu ayrılığın sinyallerini vermişti. Dirk Kuyt konusunda bir diğer kritik detay ise sezon sonunda sözleşmesinin sona eriyor olması.

Webo

İsmail Kartal'ın en büyük hamle oyuncusu olan Pierre Webo, ilerleyen yaşı sebebiyle gözden çıkarılması muhtemel isimler arasında bulunuyor. Süre aldığı maçlarda doğrudan skora katkı yapması ile sarı lacivertli ekibin önemli silahlarından olan Kamerunlu golcünün en büyük handikabı yaşı ve sezon sonunda sona erecek olan sözleşmesi... 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Şampiyonlar Ligi'ne genç ve kaliteli bir kadro ile adım atmak isteyen Fenerbahçe'nin gelecek planları arasında yer almıyor ve sözleşmesinin uzatılması beklenmiyor.

Bruno Alves

Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünün en kritik ve başarılı isimlerinden birisi olan Bruno Alves, zaman zaman disiplin ve sert tavırları ile geri dörtlüde gözden çıkarılması en muhtemel isim. Sarı lacivertli yönetim Portekizli oyuncunun performansından her ne kadar memnun olsa da Şampiyonlar Ligi'nde acı bir sürpriz yaşamak istemeyecektir. Aynı kalitede ve uygun fiyatta bir stoper gelmesi halinde Bruno Alves de takımdan gönderilme tahlikesi ile karşı karşıya.

Sow

Fenerbahçe'nin hücum hattında yeri en sağlam isim olan Moussa Sow, son dönemde fazla kiloları ve düşen performansı ile gündeme geldi. Önümüzdeki sezon için Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek iddialı bir kadro kurmak isteyen sarı lacivertli kulüp, iyi bir teklif gelmesi halinde Senegalli oyuncu ile yollarını ayıracak. Aziz Yıldırım daha önce 25 milyon euro civarında bir teklif gelmesi halinde Moussa Sow'un satılabileceğini belirtmişti.

Kadlec

Sarı lacivertli ekipte fazla süre alamayan Michal Kadlec, yeni sezon itibari ile Fenerbahçe'den ayrılmayı planlayan oyuncular arasında. Caner Erkin'in formu ile bu mevkiiden uzaklaşan ve Egemen-Alves tandeminin oturması ile joker olarak kullandığı stoper bölgesinde de kopan Sırp yıldız, Sparta Prag ve Hertha Berlin'in gündeminde. Michal Kadlec'in Bundesliga'ya geri dönmesi bekleniyor.

Emenike


Fenerbahçe'nin "uzatmalı aşkı" Emmanuel Emenike, bir türlü beklenen patlamayı gerçekleştiremedi ve hem taraftarları hem de sarı lacivertli kulübü hayalkırıklığına uğrattı. Performans olarak Guiza'nın dahi gerisinde kalan Nijeryalı golcü için "keşke zamanında onun yerine Oscar Cardozo'yu alsaydık" şeklinde yorumların yapıldığı dahi gündemde... Deneyimli oyuncunun sözleşmesi ise 2017 yılına kadar devam ediyor.

Meireles

Fenerbahçe'nin önemli isimlerinden birisi olan Raul Meiereles, yabancı sınırındaki değişiklik sebebiyle 2016 yılına kadar devam edecek sözleşmesine rağmen 'gönderilebilecekler' listesine dahil oldu. 31 yaşındaki deneyimli oyuncu, yerini doldurabilecek daha genç bir oyuncunun transfer edilmesi halinde kiralık olarak ya da sözleşmesi karşılıklı feshedilerek sarı lacivertli takıma veda edebilir.

Selçuk Şahin

Fenerbahçe'nin sembol isimlerinden birisi olan Selçuk Şahin, yeni sezon öncesinde topun ağzında olan isimlerden bir tanesi. Özellikle taraftarların takımda görmeye sıcak bakmadığı deneyimli oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor ve sarı lacivertli ekibin milli yıldız ile sözleşme uzatmasına ihtimal verilmiyor. Selçuk Şahin için eski hocası Aykut Kocaman'ın çalıştırdığıTorku Konyaspor'un devrede olduğu belirtiliyor.

Holmen

Fenerbahçe'nin bir diğer Süper Lig ekibi Bursaspor'a kiraladığı Samuel Holmen, genel anlamda ortaya koyduğu performans ile yeşil beyazlı ekibi pek memnun edemedi. Yeni sezonda yeniden Fenerbahçe'ye dönme ihtimali yüksek olan Samuel Holmen, yeniden bir başka ekibe kiralanabilir ya da bonservisi ile birlikte gönderilebilir.

Volkan Demirel

Yerli kaleci konusunda Türkiye'nin başarılı ekiplerinden birisi olan Fenerbahçe'de, bu furyanın en deneyimli ismi Volkan Demirel ise yavaş yavaş kaleyi genç isimlere devretmeye hazırlanıyor. 33 yaşına gelen Volkan Demirel'in önümüzdeki sezondan itibaren eldivenleri Mert Günok'a vermesi ve daha az süre almaya başlaması bekleniyor. Sarı lacivertli yönetim, 2017 yılına kadar sözleşmesi devam eden Volkan Demirel ile yollarını ayırmasa dahi 1 numara olarak Mert Günok'un ön plana çıkması muhtemel.

Emre Belözoğlu

Fenerbahçe'nin deneyimli kaptanı Emre Belözoğlu, mevcut yaşlı kadroda yeni sezonda formasından uzak kalması beklenen isimlerin başında bulunuyor. Deneyimli oyuncu için yeni sezondan itibaren Sportif Direktörlük görevini üstleneceği yorumları dahi yapılıyor. Geçtiğimiz açıklamalarında kulüpsüz kalmayacağını belirten ve Amerika'ya transferi gündemde olan Emre Belözoğlu, transfer olmasa dahi kulüp içerisinde farklı bir pozisyona kayabilir. Milli yıldızın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

Mehmet Topuz

Fenerbahçe tarihinin en pahalı yerli oyuncusu olan Mehmet Topuz, artık tamamen rotasyon oyuncusu haline geldi. Ancak alt yapıdan gelen Savaş Polat gibi genç isimlerin yeni sezondan itibaren daha çok tercih edilecek ve süre alacak olması milli yıldızın forma hasretini çok daha kritik bir boyuta taşıyabilir. 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan yıldız oyuncunun kiralanma ihtimali yüksek.