Fenerbahçe'den son yılların en büyük transfer bombası

Fenerbahçe'den son yılların en büyük transfer bombası

Yaz transfer dönemini renksiz geçiren Fenerbahçe, 2015 yılının ilk büyük bombasını patlatacak gibi...

İddianın sahibi ise Sırbistan'ın önde gelen gazetelerinden Vecerjne Novosti.Sarı-Lacivertliler'in listenin ilk sırasına yazdığı isim İtalyan devi İnter'in dev savunmacısı Nemanja Vidic.

Ada'daki başarılı kariyeri sonrası İtalya'da aradığını bulamayan 33 yaşındaki deneyimli stoperin, yeni bir maceraya çok sıcak bakması, transferin gerçekleşme ihtimalini artırıyor. Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının kızıştığı dönemde savunmanın göbeğinde dünya markası bir isimle mücadele etmek isteyen Fener'in, bu transfer için çok ısrarcı olduğu bildiriliyor.



Menajeri teklif topluyor

İtalyan futboluna uyum sağlamakta zorluk çeken Vidic'in, Serie A'da sadece 9 maça çıkması milli takım kariyerini de tehdit eder hale geldi. Vidic'in, EURO 2016 Finalleri'nde Sırbistan formasıyla mücadele etmek istediği ve bu nedenle sezonun ikinci yarısında düzenli şekilde forma giyebileceği bir takımda oynamak istediği biliniyor. 1.90'lık savunmacının kariyerinin son bölümünde böylesi büyük bir turnuvada boy göstermek için her türlü fedakarlığa hazır olduğu ifade ediliyor.

Vidic'in menajeri Silvano Martina'nın, çeşitli Avrupa kulüplerinden teklifler topladığı ve Fenerbahçe ile ilk teması kurduğu ileri sürülüyor. Inter'in, maaş maliyetinden kurtulabilmek için Sırp savunmacının olası transferinde bonservis ücreti talebinde bulunmayacak olması, düşük maliyetli transfer arayışında olan Fenerbahçe için büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Fener için 'aranan adam'

Nemanja Vidic, 2006-2014 arasında İngiliz ekibi Manchester United'ın vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş ve Sir Alex Ferguson'dan kaptanlık bandını almayı başarmıştı. Sert ve hırslı futboluyla fark yaratan 1.90'lık savunmacı, hava hakimiyetiyle rakip forvetlere kolay kolay gol şansı tanımıyor. Vidic, topu oyuna sokma yüzdesindeki başarısıyla da bol paslı bir düzende oynayan Fenerbahçe için adeta 'aranan savunmacı' durumunda. 

kaynak:Fanatik