Fenerbahçe'den transfer sürprizi

Fenerbahçe'den transfer sürprizi
Fenerbahçe scout ekibi de, Montevideo, Maldonado ve Colonia olmak üzere üç şehirde ve toplam dört statta oynanan maçları yerinde takip ettiler.

Son olarak ev sahibi Uruguay'ı 2-1 yenen Arjantin birinciliği elde etti. Sarı-lacivertli ekip adına görevli isimler turnuvada öne çıkan futbolcuları takibe aldılar. Şampiyon takımdan iki futbolcu performanslarıyla öne çıktı.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin oğlu Giovanni Simeone, attığı 9 golle organizasyonu gol kralı olarak tamamladı. Ülkesinde River Plate forması giyen 19 yaşındaki forvet, ceza sahasında yer tutuşu, takipçiliği, fırsatçılığı ve bitirici vuruşlarıyla izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Arda'nın takım arkadaşı

Arjantin'in başarısında büyük pay sahibi olan bir diğer isim de Angel Correa'ydı. Arda Turan'ın takım arkadaşı olan genç yetenek, attığı dört golün yanı sıra yaptığı asistler ve müthiş tekniğiyle göz doldurdu. Atletico Madrid'in sezon başında San Lorenzo'dan kadrosuna kattığı oyuncu, yeni takımında henüz forma şansı bulamadı.

Muslera'nın izinde

Turnuvanın en iyi kalecisi olarak gösterilen Gaston Guruceaga da scoutların dikkatini çeken bir başka isim oldu. 9 maçta kalesinde 5 gol gören ve turnuvanın en az gol yiyen ekibi olan Uruguay'ın başarılı file bekçisi, yaptığı kurtarışlarla kendisine hayran bıraktı. Galatasaraylı Fernando Muslera'nın ardından, milli takımın kalesini devralmasına kesin gözüyle bakılan 19 yaşındaki file bekçisi ülkesinin Penarol takımının formasını giyiyor.