Fethi Yaşar’dan Adım Adım Yenimahalle Turu

Fethi Yaşar’dan Adım Adım Yenimahalle Turu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kurban Bayramı sonrası ilçenin bütün mahallelerini adım adım gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Kurmayları ile Şentepe’ye çıkarma yapan Yaşar, vatandaşlar ile bölgedeki değişimi ve dönüşümü görüştü. Gecekonduların yerini süratle binaların aldığını ve Şentepe’nin Yenimahalle’nin yıldızı haline geleceğini kaydeden Yaşar, “ Şentepe vericilerin gölgesinde bir gecekondu mahallesi olmaktan kurtularak sadece Yenimahalle’nin değil Ankara’nın çekim merkezi olacak” dedi.
Sabah saatlerinde başlayan turda halkı selamlayarak esnafa hayırlı işler ve iyi bayramlar dileyen Yaşar’a Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu ile meclis üyeleri de eşlik etti. Otobüsle Yenimahalle, Şentepe, Karşıyaka, Demetevler, Batıkent, Susuz, Gazi, Beştepe, Varlık ve Yahyalar Mahallesi’ni sokak sokak gezen Başkan Yaşar, vatandaşın ve esnafın bayramını kutlayarak, taksi duraklarına, kahvehanelere, polis karakollarına bayram çikolatası hediye etti.
Şentepe’de bulunan taksi duraklarında esnafla çay içen Yaşar, kahvehanelerde de mola vererek vatandaşlar ile sohbet etti. Şentepe’nin büyük bir dönüşüm yaşadığına dikkat çeken Yaşar, “Şentepe makûs kaderini bizim dönemimizde yeniyor. Yıllarca çamur ve toz içinde gecekondularda yaşayan hemşehrilerimiz modern ve sağlıklı yaşam alanlarına kavuşuyor. Gecekondudan kentleşmeye giden bu süreçte biz de Yenimahalle Belediyesi olarak büyük çaba harcıyoruz. Hızla, başta yeşil alanlar olmak üzere kamusal alanları yapıyoruz. Şentepe’ye değer katıyoruz. Şentepe’de yaşayan hemşehrilerimiz gerçekten şen olacak” dedi.
Gecekonduların yerlerini hızla yeni ve modern binaların aldığını kaydeden Yaşar yapımı devam eden yeni parkların hizmete açılacağını yeni sağlık ocaklarının yapımının devam ettiğini söyledi. Birinci etabı biten Tepekule’nin birkaç ay sonra ikinci etabının başlayacağını ve bölgenin Ankara’nın seyir terası olarak gözde yerleşim yerlerinden biri haline geleceğini kaydeden Yaşar, “Şentepe artık vericiler ile değil TepeKule seyir terası ile anılacak. Ankaralılar şehir manzarasını buradan izleyecek. Tepekule, yeşil alanlar spor ve sanatsal aktiviteler ile Şentepe’ye değer kazandıracak” diye konuştu.
Bir taksi durağında mola veren Yaşar, esnafla Yenimahalle ve ülke meseleleri hakkında sohbet etti. Şentepe’de kış aylarında çalışmanın zorluklarına dikkat çeken ancak Yenimahalle Belediyesi’nin çalışmaları neticesinde rahat olduklarını belirten taksicilere Yaşar, kış ayları için de belediye olarak gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.