Fethiye Muğla Karayolunda Eylem

Fethiye Muğla Karayolunda Eylem

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, oğlunun düğünü için alışverişe giderken aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Sevim’in öldüğü bölgede yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, 13 kişiye mezar olan bölgeye alt geçit yapılmasını istedi.
Fethiye’nin Karagedik Mahallesinin tam ortasından geçen Fethiye Muğla karayolunun 8. kilometresinde bu güne kadar son 10 yılda aralarında öğrencilerinde bulunduğu tam 14 kişinin hayatını kaybetmesi son olarak da mahalle sakini 82 yaşındaki Mehmet Sevim’in aynı yerde can vermesi üzerine mahalle sakinleri istedikleri alt geçidin yapılmaması üzerine eylem yaptı. Karagedik Mahallesinde yaşayan ve kazalarda hayatını İbrahim Karasaçlı, Furkan Canözü, Fatih Alagöz, Meryem Teke, İsmet Ocakçı, Durmuş Çetin, Gizem Döndereci, Özlem Zorlu, Umut Mavili, Hilmi Tüzgü, Abdullah Şahin, Mehmet Özkaç, Özkan Avcı ve son olarak Mehmet Sevim’i anan mahalle sakinleri, “Alt geçit istiyoruz, Ölmek istemiyoruz” yazılı afişleri taşıdı. Trafik ve çevik kuvvet ekiplerinin önlem aldığı eylem sırasında, 500 kişilik grup yaklaşık yarım saat boyunca duble yolu her iki taraftan trafiğe kapattı.
Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık’ın da yakından izlediği eylemde bir açıklama yapan Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü, "Sson 10 yılda aynı yerde trafik kazasında ölen kadın, erkek ve çocukların isimlerini bir bir saydıktan sonra tam üç yıl önce Karayolları Bölge Müdürünün yolu denetlemesi sırasında alt geçit ve tahliye yolları açılmasını istediklerini, bir buçuk ay önce de şuanda ki Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Fethiye ziyareti sırasında aynı sorunları anlattığını özellikle ilgileneceği söylediğini, fakat sonuç alamadıklarını en son 17 Mayıs 2014 de Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat ettiğini fakat bu ölüm yaya geçidinde yine bir mahalle sakininin trafik kazasında otomobil altında kalarak hayatını kaybettiğini söyledi. Aynı yerde başka bir can kaybedilmesini istemiyoruz. 10 gün önce Antalya da Bölge Müdürümüzle görüştüm. Belediye istimlak etsin, biz açalım dedi. Sadece Karayollarının 5 metrelik tahliye yollarını açmasını, yada kavşak yapmasını en önemlisi de alt geçit yapılmasını istiyoruz. Yapılmazsa Diyarbakır da 25 gün yolu kapatanlar gibi burayı da kapatıp günlerce eylem yapacağız. Başka canlar kaybedilmesin” dedi.
YAKINLARINI KAYBEDENLER FERYAT ETTİ
Olaysız geçen eylem sırasında iki yıl önce aynı yerde 17 yaşındaki kızı Özlem Zorlu’yu trafik kazasında yitiren acılı baba Maksud Zorlu da, “Lisede okuyan kızım burada çarpıldı öldü.Sürücüler yaya geçidini tanımıyor. Burada aşırı hız yapılıyor. Ben kızımı kaybettim mahallemizden başka canlar kaybedilmesini istemiyorum. En kısa sürede alt geçit yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
4 gün önce babasını düğün alışverişine giderken kaybeden Ramazan Sevim ise, defalarca buraya alt geçit yapılması için muhtarın müracaat ettiğini kaydederek, "Burada kontroller yapılmıyor. Sürücüler bu yolu otoban gibi kullanıyor. Yaya geçidini gören yok. Alt yada üst geçit yapılmasını istiyoruz. Ölenlerin hesabını kimse vermiyor.Ancak seçimlerde oy istemesini bilip buraya çözüm bulacaklarını söylediler. Bir daha gelen giden olmadı.Ama biz mahalle sakinleri aynı yerde yaya geçidinde can vermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.