FETÖ'cüler yarbayın sicil notunu düşürmüşler

FETÖ'cüler yarbayın sicil notunu düşürmüşler

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimine ilişkin Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı  kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve  vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasına,  beşinci gününde devam edildi.

    Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda  görülen duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in  de aralarında bulunduğu 38'i tutuklu 81 sanık katıldı.

    Duruşmanın beşinci gününde toplam 9 sanığın savunması tamamlandı.

    Duruşmada, darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade  Tugay Komutanlığı Topçu Taburu Komutanı Yarbay Mehmet Daloğlu, savunmasında,  hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir girişimin içerisinde bulunmadığını  savundu.

    Darbe girişimin yaşandığı gece kimseye kanunsuz bir emir vermediğini  ileri süren Daloğlu, darbe girişimiyle alakasının bulunmadığını aktardı.

    Daloğlu, darbe girişimin yaşandığı gece Tuğgeneral Cemalettin Doğan'ın  kanuna aykırı emirlerine uymadığını öne sürerek, ''FETÖ'den alınan amirlerimle  darbe girişiminden yaklaşık 1 yıl önce tartışıyordum. Çünkü bana verdikleri  emirleri yerine getirmiyordum. FETÖ'cüler sicil notumu hep düşürdü. Ben verilen  emirleri yerine getirmiyor ve onlara hep karşı çıkıyordum.'' diye konuştu.

    Tugayda KOKTOD ile ilgili hiçbir toplantıya katılmadığını ifade eden  Daloğlu, darbe girişimi gecesi KOKTOD ekiplerinin darbeye karşıt olarak  hazırladığını ancak birlikten çıkartmadığını kaydetti.

    Sanık Daloğlu, 15 Temmuz gecesi askeriyedeki hareketlenmeden  şüphelendiğini ve bu nedenle 29 yıllık meslek hayatında ilk kez Tuğgeneral  Doğan'ın verdiği emirlere karşı çıktığını iddia ederek, savunmasını şu şekilde  sürdürdü:

    ''O gece hareketlilik ve bazı şüpheler üzerine kolordu komutanını  aradım. Kolordu komutanımız da bana 'Senin komutanın Doğan, darbeci.' demesi  üzerine hemen gerekli tedbirleri aldım. Komutanın gözaltına alınması için  çalışmalar yürüttüm. WhatsApp ile ise hiçbir bilgim yok. Ben buradan bir şey  yazmadım ve okumadım. Ben o gece hiçbir şekilde uyumadım. Alınacak önlemleri  aldım ve kolordu komutanını da sürekli bilgilendirdim. Ben hiçbir şeyi  saklamadım. Latif Çiçek o gece benim telefonlarımı açsaydı tabur çıkmış  olmayacaktı. Burada da bu tablo olmayacaktı. Kendisi benim ve kolordu komutanının  telefonlarını hiçbir şekilde açmadı.''

"BEKLE SEN BEKLE"

    Öte yandan, sanıklardan Latif Çiçek, Daloğlu'na sorular yönelttiği  esnada, Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, Çiçek'in sorularında uygunsuz kelimeler  kullandığı gerekçesiyle uyarılarda bulundu. Çiçek'in, Daloğlu'na sorular  yönelttiği sırada, elinde bulunan mikrofonu sıkarak, "Bekle sen bekle." dediği  duyuldu.

    Daloğlu'nun, savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara  verdi.

    İddianamede sanıkların "TBMM'yi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini  ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye  teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya  veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını  önlemeye teşebbüs" suçlarından ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı  terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan beşer yıldan  onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.