FETÖ için tesettürden çıkıp mini etek giymiş!

FETÖ için tesettürden çıkıp mini etek giymiş!

İddianamede şüpheli karı koca hakim Ömer Faruk A. ve Derya A.'ın İstanbul Anadolu Adliyesi'nde hakim olarak görev yaptıkları, ancak 23 Temmuz 2016 tarihinde KHK ile HSYK tarafından meslekten ihraç edildikleri belirtildi. İddianamede Ömer Faruk Al.'ın 29 Eylül 2014 tarihinde telefonuna Bylock yüklediğini tespit edildiği anlatıldı.

Katalog evlilik yaptılar

Başka dosyada şüpheli olan şüpheli Gülperi G. ifadesinde karı- koca hakimler Ömer Faruk A. ve Derya A.'ın örgüt içersinde katalog evlilik usulü ile evlendiklerini belirtildi. Tanık sıfatıyla ifadesi alınan Çimen K. da ifadesinde Derya A. ile hukuk fakültesinde iken aynı sınıf ve aynı anfide okuduklarını, Derya A.'ın "ev ve semt ablalığı" yaptığını söyledi.

İddianamede Derya A.'ın üniversite döneminde örgütün evlerinde kaldığı ve bu evlerde ablalık yaptığı anlatıldı.

Tanık sıfatıyla ifadesi alınan Ömer Faruk S. da ifadesinde Derya A.'ı liseden tanıdığını, şüphelinin önceden başörtülü ve pardesülü olduğunu belirterek üniversite döneminde FETÖ'nün "ablalığını" yaptığını söyledi. Akademideki stajı sırasında A'nın makyajlı ve mini etekli gördüğünü söyleyen tanık, sebebini sorduğunda Derya A.'ın kendisine "bunu burada konuşmayalım" dediğini anlattı.