FETÖ itirafçısı: 'Güzel günler gelecek' deniliyordu

FETÖ itirafçısı: 'Güzel günler gelecek' deniliyordu

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar A.D,  F.D, F.E.S, F.S, G.Ö, G.Y, Y.B, H.K, H.B, L.K, S.H ve S.S.Y. ile tutuksuz  yargılanan E.B.S, E.Ö, F.M.B, G.G, G.T, H.Ş.B, H.G, N.B, R.A, S.Y, S.Ü, Y.Ç, Z.B  ve H.N. ile avukatları katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanıklardan H.Ş.B,  yapıyla üniversite yıllarında tanıştığını, öğretmen olduktan sonra da bu yapı  içerisinde görev aldığını söyledi.

Yapı tarafından verilen tüm görev ve talimatları yerine getirmeye  çalıştığını belirten H.Ş.B, "Ben bu örgütün terör örgütü olduğunu bilmiyordum.  Üniversitede okurken bunların evinde kaldım ve ikinci yılımda ev imamlığı yaptım.  Mezun olduktan sonra da bağımı koparmadım. 2004 yılında Kayseri'ye geldim. Milli  eğitim yapılanmasında görev aldım. Bank Asya'da eşimin hesabı vardı, sonra ben de  gittim hesap açtım. Aktif-Sen'e de üye oldum." dedi.

Örgütün milli eğitim il sorumlusu S.H'nin talimatıyla 2014 yılında  ByLock'u telefonuna yüklediğini ifade eden H.Ş.B, "ByLock'u başka bir telefona  bağlanarak Google'dan direkt indirdim. Daha sonra kod isim belirledim ve  kullandım. 2016 yılında yapı tarafından gelen talimatla ByLock'u sildim ve yerine  istenilen Eagle programını yükledim. Bu yapının içresinde 15 Temmuz darbe  girişimine kadar kaldım. Bize verilen mesajlarda hep 'güzel günler gelecek'  deniliyordu." ifadelerini kullandı.

İlk önce tutuksuz sanıkların söz alarak savunma yaptığı duruşmada  mahkeme heyeti, daha önce savunma yapan tutuklu sanıklara da söz verdi.

Avukatların savunmaları ve taleplerinin dinlenmesinin ardından mahkeme  heyeti, ara kararında tutuklu sanıklar F.D, F.E.S. ile F.S'yi adli kontrol  şartıyla tahliye etti, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar  vererek duruşmayı 30 Kasım'a erteledi.