FETÖ'nün 2 'doktor ablası' adliyeye böyle getirildi

FETÖ'nün 2 'doktor ablası' adliyeye böyle getirildi

Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında doktorluktan ihraç edilen ve yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek üzere geldikleri Edirne'nin Keşan İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonla yakalanan 'doktor abla'lar 50 yaşındaki F.D. ile 46 yaşındaki B.E. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


FETÖ/PDY soruşturması kapsamında doktorluktan ihraç edilen ve yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek için geldikleri Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bir otelde polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan 'doktor abla'lar F.D. ve B.E. ile doktorları yasa dışı yollardan Yunanistan'a götürmek üzere anlaştıkları iddia edilen M.B. ve E.B., Emniyet Müdürlüğü'ndeki 6 günlük sorgularının ardından, sağlık kontrolünden geçirilerek Keşan Adliyesi'ne sevk edildi.

ÜZERİNDEN, 'TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKE DEĞİL' YAZILI NOT ÇIKTI

Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalanan B.E.'nin yapılan üst aramasında biri iptal edilmiş 2 pasaport, kredi kartları, sim kart, 4 bin 985 dolar, 1750 euro, 110 lira para, çizgisiz kağıt üzerine İngilizce yazılmış 'Türkiye'de 100 bin kişi işten atıldı' ve 'Türkiye'de durum çok karışık olduğu için güvenli bir ülke değil' yazılı not, F.D'nin üzerinde ise biri iptal edilmiş 2 pasaport 3 bin euro, 35 lira, flash bellek ile sim kart ele geçirildi.