FETÖ'nün askeri okul taktiği deşifre oldu!

FETÖ'nün askeri okul taktiği deşifre oldu!

Saka'nın İl Jandarma Komutanlığında 31 Mart 2008'deki ifadesinde FETÖ'nun askeri okul ve yerleştirdikleri askerlerle ilgili olarak uyguladıkları yöntemleri şu şekilde anlattı:


-Askeri okullara girmelerini istedikleri öğrenciler sınavı kazandığında dershane, okul ve yurt kayıtlarını derhal siliyorlar. Mülakat sınavında nasıl davranacaklarına ve sorulara ne tür cevaplar vereceklerine ilişkin bilgiler veriliyor. Askeri okullara hazırlık döneminde cemaatle ilişki ortaya çıkmasın diye kimseye bir şey söylenmez. Mülakatta FETÖ ile ilgili ithamlar için ‘Benim abim yok, Gülen grubunu tanımam.' demeleri için telkinlerde bulunurlar. Sorumluluğuna askeri personel verilen grup mensupları birbirleri ile cep telefonu görüşmesi yapmazlar. Askeri personel kendilerini cep telefonundan aradığı takdirde kendi kartlarını iptal ederler. Cep telefonunu kendi isimlerine almazlar. Görüştükleri askeri personele telefon kartı verilir, o karttan sadece kendisinden sorumlu abisini arar. Askeri öğrencilik döneminde her öğrencinin abisi vardır. Görüşmelerde birebirlik esastır. Kesinlikle 2 askeri öğrenci bir araya getirilmez. Öğrenciyi askeri okula hazırlayan kişi, öğrencinin intibak kampına müteakip, ilk izne çıktığı hafta sonu o öğrenci ile okul dönemince görüşecek abi ile tanıştırır.

- Askeri öğrenciye kod verilir ve bu ismin Müslümanlığı çağrıştırmamasına özen gösterilir. Dışarıdaki görüşmelerde kod isim ile hitap edilir. 2 kişi tarafından öğrenci sorgulamaya alınır. Öğrencinin jest ve miniklerinden doğru söyleyip söylemediğinin tespitine çalışılır. Askeri öğrenci, kesinlikle camiye giremez. Namaz ‘gözle namaz' denilen yöntemle kılınır. Okulda su ile abdest alınmaz, tozla teyemmüm alınır. Oruç tutulmaz. Meyil izninde öğrenci kampa alınır ve yoğun siyasi eğitim verilir. İstihbarat ihtisasına geçmesi teşvik ve yönlendirme yapılır. İstihbarat için ‘İstanbul' kod adı kullanılır. Birlik personeli ve komutanları için etnik köken, inanç, gruba yakınlık, içki, kadına düşkünlük gibi konularda sorgulama yapılır. Uzman çavuşlar için ‘zambak', astsubaylar için ‘analitik' kod adı kullanılır. Personelden maaşının yüzde 15'i oranında ‘himmet' adı altında her ay para alınır.