FETÖ'nün "sır kutusu" her yerde aranıyor

FETÖ'nün "sır kutusu" her yerde aranıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yakalanması için Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası'nda arama çalışmaları sürüyor. Ankara'daki Akıncı Üssü'nde 16 Temmuz'da jandarma ekiplerince gözaltına alındıktan iki gün sonra sevk edildiği Ankara Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ve Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Adil Öksüz her yerde aranıyor.
Darbenin planlayıcısı olduğu iddia edilen Öksüz'ün yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, çalışmalarına çok yönlü devam ediyor. Öksüz'ün cep telefonu sinyalinin Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası'ndan alındığı iddiaları üzerine yaylada da jandarma ekiplerince arama çalışmaları yürütülüyor. İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan kontrol noktasının bulunduğu yaylaya giriş ve çıkış yapan araçları kontrol eden ekipler, Öksüz'ün gidebileceği her adresi tespit etmeye çalışıyor.



"21 dakikada bırakmaları çok garip"

 Adil Öksüz'ün daha önce yayladaki arkadaşlarının yanına gelip gittiğini belirterek, "Burada görüldüğüne dair yayla sakinlerinden duyum aldık. Ben görmedim, görsem tanırım, geldiğini söylediler." diye konuştu. Yazıcı, jandarma ekiplerine arama çalışmalarında yardım ettiklerini fakat Öksüz'ün bulunamadığını belirterek, şunları söyledi: "Bu adamı Akıncı Üssü'nde aldılar, hakimler bıraktı bunu. Bu adam suçluydu neden bıraktılar? Hakimleri açığa aldılar, tutuklama kararı diye bir şey duymadık. Bu adam suçluysa bundan daha fazla suçlu serbest bırakan hakimler. Sivil bir vatandaşın askeri üste ne işi var. Ben gidemem oraya. Öyle bir insanı 21 dakikada bırakmaları çok garip. Bunları açığa aldılar, öyle duruyorlar." Yazıcı, bu olayın yayla için leke olduğunu dile getirerek, gerekenin yapılmasını istediklerini kaydetti.

"Elimden gelirse yakalayıp yetkililere teslim ederim"
"Vatan hainlerini burada zaten beslemeyiz, mümkün değil burada barınamaz." diyen Yazıcı, "Kimse yardımcı olmaz ona. Ben şahsen görsem ihbar ederim onu. Elimden gelirse yakalayıp yetkililere teslim ederim. Yayladaki herkes de aynı düşüncede. Bunun nereye gittiğini o hakimlere soracaksın." ifadesini kullandı.

Adil Öksüz
FETÖ'nün hain darbe girişimi gecesi Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün, örgüt mensubu teröristlere "Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası" verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurt dışından geldiği belirtilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu da iddia ediliyor. Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında 16 Temmuz sabahında yakalanan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören'de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını ileri sürmüştü. Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz'ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti. Çalışmalar kapsamında Öksüz'ün Sakarya'ya gelirken kullandığı "34 SIR 49" plakalı otomobili, Akyazı ilçesinde oturan kayınpederinin evinin garajında bulunmuştu. 2002 yılından bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yaptığı tespit edilen Adil Öksüz'ün, İstanbul-Sakarya, Sakarya-Ankara arasında belirli aralıklarla hız sınırını aştığı için para cezasına çarptırıldığı, bu cezalar üzerine önlem olarak otomobilinde radar tespit cihazı bulundurduğu, ayrıca araç muayene cezalarının olduğu ortaya çıkmıştı.



Öksüz'ün gözaltında tutulduğu Akıncılar Jandarma Karakolu'nda nezarethaneden çıkarak tuvalette kağıt havluların arasında GPS cihazı gizlemek istediği, cihazın serbest bırakıldıktan sonra kendisine teslim edildiği belirlenmişti.



Ayrıca, ABD'nin en çok okunan gazetelerinden USA Today'de yayımlanan bir haberde Türkiye'de yakalanması için büyük çaba harcanan Öksüz'ün, ABD'de iki yıl önce kurduğu hayali bir şirketle Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Hillary Clinton için para toplayıp, reklam verebilen eylem komitelerinden "Ready for Hillary PAC"e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedilmişti.