FETÖ'nün 'üst düzey ablası' pencereden kaçarken yakalandı

FETÖ'nün 'üst düzey ablası' pencereden kaçarken yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda elde edilen bilgiler ışığında yeni bir gelişme yaşandı.


Savcılık, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görevli kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerden sorumlu olduğu belirlenen “Rana” kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın gözaltına alınması talimatını verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen ve MİT'in de desteklediği operasyonda, örgütte “üst düzey abla” olduğu iddia edilen şüpheli Zeynep K., evinin arka penceresinden kaçarken yakalandı. Ayrıca şüphelinin Yıldız Teknik Üniversitesinde doçent olan eşi de gözaltına alındı.

İSTİHBARATA KARŞI KOYMA EĞİTİMİ ALMIŞ

Örgüt içi kullanılan gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığı, ayrıca kendi altındaki gruplara da bu programı kurdurduğu ve bütün örgüt içi iletişimini Bylocok üzerinden sağladığı tespit edilen şüpheli Zeynep K.'nın, kendisine bağlı olduğu belirlenen 5 ev ablası ile her ev ablasının sorumlu olduğu ikişer evin bulunduğu ve yine her evde de 5-6 zabıt katibi barındırıldığı öne sürüldü.

Örgütte görevli erkek imamlarla görüşebilen “Rana” kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın, istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı, takipten kurtulmak amacıyla özel aracını kesinlikle kullanmayarak ticari taksi kullandığı iddia edildi. Şüphelinin ayrıca, kendine bağlı örgütteki şahıslara Bank Asya'ya para yatırma talimatı verdiği ve başka bankalardan yüklü miktarda kredi çektirtip Bank Asya'ya yatırttığı kaydedildi.