FETÖ operasyonu: 10 kişi tutuklandı!

FETÖ operasyonu: 10 kişi tutuklandı!

Bursa merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk  edilen 28 kişiden 10'u tutuklandı.
Aralarında örgüte bağlı şirketin ortaklarıyla eğitim kurumlarındaki  müdür ve müdür yardımcıları da  bulunan ve adliyeye sevk edilen 28 kişi,  savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Zanlılardan 10'u tutuklanırken 18'i adli kontrol şartıyla serbest  bırakıldı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma  çerçevesinde, 28 Haziran'da kayyum atanan, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname  ile faaliyetleri sonlandırılan ve Bursa'da bünyesinde 16 eğitim kurumu bulunan  Silm Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret AŞ isimli şirketle ilgili, aralarında  şirketin ortakları ile eğitim kurumlarındaki müdür ve müdür yardımcılarının  bulunduğu 121 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Bursa, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara,  Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurum'daki  adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 kişi gözaltına alınmıştı.
Hakkında yakalama kararı bulunan 25 kişinin daha önce FETÖ/PDY  soruşturmaları kapsamında tutuklandığı, 36 kişiyi ise yakalama çalışmalarının  devam ettiği belirtilmişti.