FETÖ şüphelisi astsubay, emniyetin tuvaletinde intihar etti

FETÖ şüphelisi astsubay, emniyetin tuvaletinde intihar etti

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri geçen 4 Ekim'de İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli birimlerinde görev yapan 4 albay, 8 binbaşı, 4 yüzbaşı, 5 teğmen, 10 astsubay ve uzman çavuş ile 2 sivil personeli gözaltına aldı.


Şüpheliler arasında bulunan Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Önder Irmak geçen Cumartesi günü öğle saatlerinde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki hizmet binasındaki nezarethane yanındaki tuvalette kimyasal temizlik maddesi içti. Bir süre sonra fenalaşan Önder Irmak kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (EİSOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Ölen Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Önder Irmak'ın memleketi olan Kütahya'nın Simav İlçesinde toprağa verildiği belirtilirken, savcılık tuvaletlerde temizlik yaparken kimyasal maddeyi bıraktıkları öne sürülen taşeron firmada çalışan Ö.Ç. ve M.Y. ile TEM Şubesi'nde nezarethane görevlisi emniyet personelleri hakkında soruşturma başlattı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ölen Önder Irmak hakkında FETÖ/PDY soruşturmasında hakkında ciddi iddiaların bulunduğunu belirtildi.