FIBA en iyiyi seçti

FIBA en iyiyi seçti

2014 FIBA Dünya Kupası'nda Avustralya'yı eleyen Türkiye, şampiyonaya damgasını vurdu.

FIBA, resmi internet sitesinde "günün en iyi 5 hareketi"ne yer verirken, Emir Preldzic'in bitime 5 saniye kala Avustralya potasına gönderdiği üç sayılık basket, "günün en iyi 5 hareketi" arasında ilk sırada yer aldı. FIBA'nın seçiminde, Preldzic'in ardından millilerde Sinan Güler'in ters turnike ile attığı sayı da sıralamada 4'üncü oldu. FIBA ayrıca, Emir'in maç kazandıran üç sayılık isabetini, Türkiye-Avustralya mücadelesinin en iyi şutu olarak gösterdi.

Öte yandan İspanya'da organize edilen ve 24 ülkenin katıldığı Dünya Kupası'nda, A Milli Takım'da şimdiye kadar en iyi bireysel istatistik Emir Preldzic'e ait. Maç başına 12,5 sayı, 5,3 ribaunt ve 3,8 asist ortalamasıyla oynayan Emir, şampiyonadaki sayı krallığında 24'üncü, asist sıralamasında da 15. sırada bulunuyor.

Emir'in ardından "12 Dev Adam"da en iyi istatistiğe Ömer Aşık sahip. 9,7 sayı, 8,2 ribanut, 1,5 blok ortalama ile oynayan Ömer, çeyrek final maçları öncesinde ribauntlarda şampiyonanın en iyi 8. basketbolcusu olarak öne çıkıyor