Fibabanka’ya 117 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi

Fibabanka’ya 117 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi

Fibabanka, 2013 yılındaki sendikasyon kredisini geçen seneye göre daha düşük maliyet ile yüzde 100 yeniledi. Fibabanka, dış ticaret finansmanında kullanmak üzere, yurtdışı piyasalardan 117 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.
Fibabanka, 2013 yılındaki sendikasyon kredisini geçen seneye göre daha düşük maliyet ile yüzde 100 yeniledi. Fibabanka, dış ticaret finansmanında kullanmak üzere, yurtdışı piyasalardan 117 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Düzenleyiciliğini Standard Chartered Bank, aracılığını da Wells Fargo Bank’ın üstlendiği sendikasyona, önde gelen 11 uluslararası banka katıldı.
DIŞ TİCARETE DESTEK VERİLECEK
Sendikasyona katılan muhabir bankalara, Fibabanka’ya gösterdikleri güven ve destek için teşekkür eden Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar, "Uluslararası bankalardan temin edilen bu kredi hem bankanın fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine katkıda bulunacak hem de dış ticarette faaliyet gösteren müşterilerimize verdiğimiz desteğiartırmamıza yardımcı olacak." dedi.
Dış ticaret finansmanında kullanılacak 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi, 30 milyon dolar ve 70 milyon avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. Fibabanka böylece, Aralık 2013’de sağladığı sendikasyon kredisini yüzde 100 yenilemiş oldu