“FİLBACK” ALMANYA FUARI’NDA

“FİLBACK” ALMANYA FUARI’NDA

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve dünya halı sektörünün en gözde fuarları arasında yer alan “Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na katılan Abdioğulları AŞ, geçen yıl üretime başladığı “ Filback” markalı halı tabanı kumaşını tanıttı.
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları ve ihracatçıları arasında yer alan ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdukları 6. fabrikada son teknoloji ürünü halı tabanı kumaşını “Filback” markasıyla üreten Abdioğulları A.Ş’ye ait stant ilgi çekti.
100’ÜN ÜZERİNDE FİRMA KATILDI
Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce sektör temsilcisinin yanı sıra Türkiye’den de 100’ün üzerinde firmanın katıldığı fuarda, mütevazı bir stant ile görücüye çıkan Filback, ürünlerini ve yeni teknolojilerini tanıttı. Dünyadaki alıcı ve satıcı halı firmalarını bir araya getiren Domotex Halı Fuarı’nda stant açan Abdioğulları, duvardan duvara halıların, banyo tekstili ürünlerinin ve suni çim halıların üreticilerinin önemli bir girdisi olan Filback halı tabanı kumaşını sergiledi.
YENİ PAZARLARA GÖZ KIRPTI
Yurt içi ve dışındaki mevcut müşterilerinin yanı sıra farklı ülkelerden gelen yeni müşterilerine tanıtım yapan Abioğulları, fuardaki görüşmeleri ile yeni pazarlara göz kırptı.
Abdioğulları AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, verimlilik ve üretim olarak halı tabanı kumaşında Avrupa’nın en son teknolojisini kullandıklarını belirtti. Sütcü, geçen yıl yaptıkları yatırımlarla piyasaya yeni girmelerine rağmen iç piyasada müşterilerinin beğenesini toplayan Filback’ın bu yıl ihracat çalışmalarını daha hızlandıracaklarını ifade etti.
5.40 METREYE KADAR ÜRETİM MÜMKÜN
Yeni ürünleri Filback’in tüfte halı üreticileri için önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Sütçü, taban kumaşının, halının kalitesine dokuma deseni, mukavemeti ve boyutsal kararlılığı ile doğrudan etki ettiğini belirtti. Salih Sütcü, kullandıkları teknolojilerin 2.12 metre, 3.86 metre, 4.18 metre gibi standart enlerin yanında 5.40 metreye kadar enlerde kumaş üretimini mümkün kıldığını ifade etti. Sütcü,"Filback doğru rulo uzunluğu, güçlü kenarı ile kullanıcıya temel avantajlar sunuyor. Tufting sırasında iğne saptırmayı önlemek için tek ve çift fibrilizasyon alternatifi de sağlıyor. Optimal rulo uzunluğu ve rulo çapı ile nakliyede de tüketiciye üstünlük kazandırıyor" dedi.