Film gibi hayat

Film gibi hayat

Mutlu bir evlilik hayali ile 1998 yılında D.C.P ile evlenen Nilüfer Böken (32), İstanbul’da bir tuhafiyeci de çalışıyordu. Batuhan (18), Zehra (15) ve Gizem (12) adına çocukları dünyaya geldi. Çocuklarından Zehra ve Gizem zihinsel engelli olarak doğdu. Eşin D.C.P.’nin de işsiz olması ile sıkıntılı günleri başlayan genç kadının hayatı çileye dönmeye başladı. 2007 yılında Nilüfer Böken eşi D.C.P.’den boşandı. Çift boşanmalarının ardından bir süre sonra çocukları için resmi nikah olmadan tekrar bir araya geldi. Ancak D.C.P. iş bulmayıp çalışmazken borçları da gün geçtikçe arttı. İddiaya göre, D.C.P. borçlarını kapatmak için arkadaşı A.D.’den Nilüfer Böken’e karşılığında 15 bin lira aldı.

Sokak ortasında 8 yerinden bıçaklandı
Nilüfer Böken her şeyden habersiz Beyoğlu’ndaki işyerinden çıkan Böken, evine gitmek için otobüs durağına gitti. Otobüs durağında beklerken iddiaya göre A.D., araçla zorla Nilüfer Böken’i götürmek istedi. Ancak Böken buna direndi. A.D. genç kadının gelmemesi üzerine yanındaki bıçakla Nilüfer Böken’i 8 yerinden bıçakladı. Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılan 3 çocuk annesi Böken, 3 ay yoğun bakımda yatarken 1 yıl evde yatakta tedavi gördü. Nilüfer Böken’i bıçaklayan A.D. ise 3 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. A.D. ise Böken’i iddiaya göre şikayetçi olmaması için tehdit etmeye başladı. Talihsiz kadın ise 2010 yılında İstanbul’dan İzmir’e ablasının yanına yeni bir hayat için kaçtı. 3 çocuğu ile birlikte güzel bir hayat kurma hayali ile İzmir’e gelen Nilifer Böken, burada tanışıtığı su tesisatçısı Sonkan Böken ile 2012 yılında, ikinci evliğini yaptı. Ancak genç kadının başı yine dertten kurtulmadı. Hastaneye gittiklerinde, doktorla tartışan Sonkan Böken, açılan dava sonrası ‘Doktora hakaretten’ cezaevine girdi. 2‘si yüzde 50 zihinsel engelli 3 çocuğuyla tek başına hayat mücadelesi veren Nilüfer Böken, çaresiz bir şekilde bu bayramı da çocukları ile mutlu bir şekilde geçiremedi.

Yüzü hiç gülmedi
Yaşadıkları olaylara rağmen hayata tutunmaya çalışan Nilüfer Böken, ‘’İlk eşim çalışmıyordu, eve bir katkısı yoktu boşandım. Ama çocuklarım için tekrar barıştı. Ancak, yine çalışmamaya devam etti. Borç yapıyordu devamlı. Kredi kartları borcundan dolayı arkadaşından borç alıyor. Ve benim haberim olmadan, benim karşılığında borç alıyor. Çocuklarımın babası olan D.C.P.’nin arkadaşı iş çıkışı beni zorla eve götürmek istedi. Bende direnince önce beni dövdü sonrada bıçakladı. Bıçaklandıktan sonra eşimin beni sattığını öğrendim . A.G. beni tehdit edince devamlı İzmir’e ablamın yanına geldim. Burada ikinci evliliğimi yaptım. Ama A.G. tehditlerini devam ettirmeyi sürdürdü. Ben bıçaklanma olayından sonra 7 ameliyat oldum. 3 ay sonrada bypass olacağım. Ayakta 10 dakika duramıyorum. İkinci evliliğimi yaptığım eşim Sonkan ise doktorla tartıştı. Açılan dava sonrası ‘doktora hakaretten’ tutuklandı. Eşim bana ve 3 çocuğuma bakıyordu o cezaevine girince bize kimsesiz kaldık. Ben de çalışamıyorum’’ dedi.

Çocuklarımla bayram kutlayamadık
Bu bayramı da kutlayamadan geçirdiklerini belirten Nilüfer Böken, ‘’Biz kaç bayram oldu Bayram kutlayamıyoruz. En çok da çocuklarıma bayram elbisesi alamam zoruma gidiyor. Çocuklarımla güzel bir bayram geçiremedim. Anne olarak büyük üzüntü yaşıyorum. Elektrik su faturalarına ödeyemiyoruz, komşularım yardım ediyor. Bana işverende olmuyor, ameliyatlarımdan dolayı. Zor durumdayız’’ dedi.