Film Gibi Operasyona 30 Tutuklama

Film Gibi Operasyona 30 Tutuklama

Elazığ’da polis tarafından helikopter ve özel harekat timlerinin desteğiyle düzenlenen film gibi operasyonda yakalanan şüphelilerden 30’u, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Önceki gün Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin 6 aylık çalışması sonucu şafak vakti polis helikopteri ve Özel Harekat timlerinin de bulunduğu 450 polisle 39 adrese eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda yaşları 14 ile 17 arasında değişen 11 çocuk ile birlikte toplam 33 şüpheli gözaltına alınmıştı. 33 şüpheli, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edilmişti. Savcı ve nöbetçi hakim, şüphelileri dün geceye kadar sorgulayarak ifadelerini aldı. Şüpheliler satış yaparken polisin elde ettiği deliller nedeniyle savcı, şüphelilerin tamamını tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüphelilerden 30’u tutuklanırken, 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polisin 6 aylık takip sırasında operasyonla bağlantılı olan 4 kişiyi daha önce yakaladığı ve onların da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı öğrenildi. Operasyon kapsamında toplam 34 kişi tutuklanmış oldu.