Firari Baba'dan boşanma davasında 'FETÖ' itirazı

Firari Baba'dan boşanma davasında 'FETÖ' itirazı

Mersin'de yaşayan 4 çocuk sahibi S.Ö.-E.G. çifti, 2014'te boşanma kararı aldı. Mahkeme, çocukların geçici velayetini önce anneye, daha sonra babaya verdi. Baba S.Ö. dava sürecinde eski eşinin avukatı, bilirkişi ve sosyal hizmet uzmanları ile adliye polisleri hakkında 'yasaya aykırı hareket ettikleri' gerekçesiyle suç duyurusunda, 2 hâkim hakkında da 'reddi hâkim' talebinde bulundu. Dosya 3 bin sayfayı aştı. 30 celse sonunda Mersin 3. Aile Mahkemesi, geçen ay çiftin boşanmasına ve 4 çocuktan yaşları küçük olan 2'sinin annede, 2'sinin ise babada kalmasına karar verdi. Anne E.G., 2 çocuğunu teslim almak için icra kararı çıkarıp polis ve avukat eşliğinde eski eşinin evine gitti- ğinde kimseyi bulamadı. Polis ve icra memurları, S.Ö.'nün işyeri ve diğer adreslerinde de aynı durumla karşılaştı. S.Ö.'nün 4 çocuğunu alarak kayıplara karıştığı belirlendi.

YAKALAMA KARARI


Bunun üzerine S.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak bu arada FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı ve başta hâkim-savcılar olmak üzere birçok alanda görevden almalar, tutuklamalar başladı. Davaya bakan Mersin 3. Aile Mahkemesi Hâkimi Hicran S. FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınıp tutuklanınca, S.Ö. de harekete geçti. Avukatı aracılığıyla savcı- lığa başvuran S.Ö., "Davamıza bakan hâkim FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştır. Bu durumda benim FETÖ'nün oyununa getirildiğim ortadadır" diyerek karara itiraz etti. Çocuklarının durumlarından endişe eden anne E.G. ise "Bu adam kaçak yollarla da olsa çocuklarımı kaçırabilir. Hayatlarından endişe ediyorum. Çocuklarım bulunsun" dedi.

'TÜM KARARLARI GEÇERSİZ KILMAZ'


Prof. Adem Sözüer: "Hâkim ya da savcının tutuklanması tüm kararları geçersiz kılmaz. Geçersiz kılınması için o hâkimsavcının o kararla ilgili kasti hukuka aykırı davranışı olmalı. Önerim birçok davada bu tür iddialar ileri sürüldüğü için bir kanuni düzenleme ile iddiaların özel olarak incelenmesi."

'TÜM İDDİALAR DİKKATE ALINMALI'

Prof. Ersan Şen: "Tüm bu dilekçe ve iddiaların dikkate alınması gerekir. Bunun için de yasal altyapı lazım. Bu taleplerin Yargıtay'a gönderilmesi ve gerekenin bu kurumca yapılması gerekir. Ortaya konan gerekçelere bakmak lazım. Sadece 'Hâkim ve savcı tutuklandı' demek doğru değil."