Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Flaş iddia! Trump yakında Kudüs'ü…

İsrail'de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’e yapacağı ziyarette Kudüs’ün bütün olarak İsrail’in başkenti olduğunu resmi olarak tanımasının beklendiğini, ancak seçim sürecinde verdiği ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözünü uygulamayacağını iddia etti.

Yayınlanma:
Flaş iddia! Trump yakında Kudüs'ü…

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’e yapacağı ziyarette Kudüs’ün bütün olarak İsrail’in başkenti olduğunu resmi olarak tanımasının beklendiğini ancak ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma sözünü uygulamayacağını iddia etti. Gazete, bölgedeki barış görüşmelerinin harekete geçmesi için Trump’ın bir Filistin devleti kurulmasına destek verdiğini ifade edeceğini de yazdı.
ABD, 1948’de işgal edilen Filistin toprakları üzerinde İsrail devletinin kurulmasından bu yana Kudüs üzerinde hiçbir tarafın otoritesini tanımama politikası izledi. ABD Başkanı Trump, seçim kampanyasında Tel Aviv’deki büyükelçilik binasını Kudüs’e taşıma sözü vermiş, onun bu çıkışı Filistin’de büyük tepkilere neden olmuştu. Önümüzdeki Mayıs sonlarında Tel Aviv’i ziyaret edecek olan Trump’ın Filistin Yönetimi’ni de ziyaret etmesi bekleniyor. Trump’ın bölgedeki olası bir barış sürecinde önemli rol oynayacak olan Ürdün ve Suudi Arabistan’ı da ziyaret etmesi bekleniyor. Trump’ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve bazı Arap liderlerini bir araya getirmeden önce önümüzdeki hafta Mahmud Abbas’ı kabul etmesi de bekleniyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler