FMO MERSİN TEMSİLCİLİĞİNE UMUT SALCAN GETİRİLDİ

FMO MERSİN TEMSİLCİLİĞİNE UMUT SALCAN GETİRİLDİ

Fizik Mühendisleri Odası (FMO) Mersin İl Temsilciliğine Umut Salcan getirildi. Salcan, hem meslektaşlarıyla dayanışmayı sağlamayı hem de Mersin kent gündemini ilgilendiren konularda görüşlerini paylaşmayı amaçladıklarını belirtti.
FMO Mersin temsilciliğine getirilmesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Umut Salcan, il temsilciliği görevine başladığını bildirdi. Bundan sonraki dönemde, Mersin il genelindeki meslektaşlarıyla dayanışmayı sağlamak, üyelerin mesleki alanlardaki hak ve yetkilerini tanımlamak, bu hak ve yetkiler çerçevesinin korunması ve genişletilmesi yönünde çalışmalar yürütmek amacında olduklarını kaydeden Salcan, “Mesleğimizin gelişmesi ve mesleğimizi ilgilendiren konularda kamuyu bilgilendirmek amacıyla teknik kongreler, seminerler, sempozyumlar ve konferanslar düzenleyerek, diğer kuruluşların benzeri çalışmalarına da katılarak kent gündemini ilgilendiren konularda, bilimsellik içeren görüşlerimizi Mersin kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
Şu an önemli gündemlerinden birinin “TMMOB Yasası” değişikliğini de içeren torba yasa taslağına karşı mücadele olduğunun altını çizen Salcan, “Fizik Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilciliği olarak İKK’ların örgütlüğü bulunduğu birçok yerde olduğu gibi biz de Mersin’de torba yasa taslağına karşı duruşumuzu göstermekteyiz. TMOOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyesi bir oda olarak, diğer Meslek Odaları ile işbirliği ve koordinasyon içinde kent gündemini ilgilendiren konularda da fikirlerimizi ve odamızın düşüncelerini paylaşacağımızın, ilgili ve yetkili yerlerin dikkatini çekeceğimizin bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.