Foça Festivalinde Serap Yenici Rüzgarı

Foça Festivalinde Serap Yenici Rüzgarı

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, renkli etkinliklerle devam ediyor.
Foça Demokrasi Meydanı’nda Celal Başlangıç yönlendiriciliğinde bir araya gelen balıkçların sohbetinden sonra, Beşkapılar Kalesi’de düzenlenen ‘Foça Şiir Akşamları’nda Altan Gördüm öncülüğünde Nilüfer Açıkalın, Ataol Behramoğlu, Ünal Ersözlü ve Namık Kuyumcu, şiirleriyle Foçalılara güzel bir gece yaşattılar. Edebiyatseverlerle bir araya gelen şairleri, katılımcılar soru yağmuruna tuttu. Foça Demokrasi Meydanı’nın konuğu ise Türk Edebiyatı’nın duayen ismi Tarık Dursun K. oldu. Hasta olmasına rağmen doktoru ile demokrasi Meydanı’nda hazır olan usta kalemi sevenleri yalnız bırakmadı. Usta Kalem Tarık Dursun K. için hazırlanan belgesel gösteriminin ardından yazar, sevenlerine kitaplarını imzaladı.
Gecenin son konuğu ise seslendirdiği şarkılarla Foçalıların beğenisi kazanan Serap Yenici oldu. Yenici’nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara Foçalılar alkışlarıyla eşlik ederken, eğlenmeyi de ihmal etmediler.
9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali kapsamında sahne alan Serap Yenici, İzmirli olmasına rağmen daha önce Foça’ya gelmediğini belirtirken, “Böylesine güzel bir akşamda beni sizlerle buluşturan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu geceden sonraki ilk işim Foça’yı ve Foçalıları daha fazla tanımak olacak.” dedi. 1.5 saat kadar sahnede kalan Serap Yenici, Foçalılara unutulmaz anlar yaşattı. Gecenin sonunda sanatçı Serap Yenici’ye teşekkür plaketi verildi.